Αντιμετωπιζοντας την απωλεια στην τριτη ηλικια

Ομιλία στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Τρόπους αντιμετώπισης της απώλειας, που πολλοί από αυτούς έχουν γνωρίσει και καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμο στην τρίτη ηλικία, γνώρισαν τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, η οποία έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο ψυχίατρος κ. Μαρίνος Δεληγιάννης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κλιμακίου Κομοτηνής και Ιάσμου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, αναφέρθηκε στην απώλεια, το πένθος και πως μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν στα στελέχη του Κέντρου για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να παρακολουθούν τις ενημερωτικές αυτές ημερίδες που γίνονται για τους ίδιους και για την ψυχική τους υγεία ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αντιξοότητες της σημερινής εποχής» σημείωσε, τονίζοντας πως οι δράσεις αυτές θα γίνονται συχνότερα και αποτελεσματικότερα. 

Διαχείριση όλων των ψυχολογικών θεμάτων 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας της Εταιρείας  με το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, με τον κ. Δεληγιάννη να μιλά για ζητήματα πένθους ή απωλειών αλλά κατά διαστήματα, όπως σημείωσε ο ίδιος σε δηλώσεις του γίνονται κι άλλες ομιλίες, που αφορούν στην κατάθλιψη και στις διαταραχές μνήμης. «Είναι μέσα στα πλαίσια των ομιλιών που κάνουμε» εξήγησε «ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να έρθει κοντά στα άτομα που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα και να γίνουν όλοι μέρος της λύσης του στίγματος που επικρατεί απέναντι στους ψυχικώς πάσχοντες συνανθρώπους μας, ώστε να σταματήσει η υπόθεση που υπάρχει ότι είναι επικίνδυνοι. Τα ψυχικά νοσήματα δεν είναι κάτι περισσότερο από μια ασθένεια».
 
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη Ροδόπη τα τελευταία 25 χρόνια, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που πάσχουν από βαριά νοσήματα, όπως σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή ή, όπως είναι πιο σύνηθες στις μέρες μας, καταθλιπτικές και αγχώδεις διαταραχές. «Είμαστε κοντά σε όλο αυτό τον κόσμο, οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι ποιοτικές, απευθυνόμαστε σε όλο τον πληθυσμό γιατί στην ομάδα μας υπάρχουν και άτομα που μιλούν τουρκικά και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών» υπογράμμισε ο κ. Δεληγιάννης κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.