Αντιμετωπη με τα συνδικατα η κυβερνηση

Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση μπαίνουν σήμερα τα εργατικά συνδικάτα με απεργία που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα με αίτημα να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ. Η κινητοποίηση θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στον τομέα των συγκοινωνιών. Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται για να περιφρουρηθούν η δημόσια περιουσία και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και τους πολίτες όπως η Ολυμπιακή Αεροπορία, ο ΟΣΕ, ο ΟΤΕ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η ΔΕΗ. Παράλληλα ζητά την κατάργηση όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μόνο τα κοινωνικά δρομολόγια από τον ΟΣΕ

Στον ΟΣΕ αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια, επιβατικά και εμπορικά συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών αμαξοστοιχιών σε όλη τους τη διαδρομή.

Επιπλέον, αναστέλλονται τα δρομολόγια των διεθνών αμαξοστοιχιών στην ελληνική τους διαδρομή, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι ανταποκρίσεις των αμαξοστοιχιών στον ΣΣ του Πύθιου.

Οι οριζόμενες ως αμαξοστοιχίες «Κοινωνικών Αναγκών» θα κυκλοφορήσουν κανονικά: Στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι αμαξοστοιχίες 500 και 501. Στον άξονα Θεσσαλονίκης-Δικαίων, οι αμαξοστοιχίες 604 και 613.

Ακύρωση εισιτηρίων της Ολυμπιακής

Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, 50 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από Αθήνα μετ’ επιστροφής θα ακυρωθούν εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στις ΔΕΚΟ.

Οι επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήριο για την Τετάρτη, καλούνται να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους γραφεία της εταιρίας ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444.

Προετοιμασία για την κινητοποίηση της 21ης Οκτώβρη

Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ προσδιόρισε την 21η Οκτώβρη ως ημερομηνία πανελλαδικής απεργιακής κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ με επίκεντρο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τον προϋπολογισμό. Η προετοιμασία για την γενική απεργία ήδη έχει αρχίσει από τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα. Έτσι σήμερα κλιμάκιο της ΕΕ ΑΔΕΔΕΥ του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης θα επισκεφτεί εργασιακούς χώρους για ενημέρωση των εργαζομένων και συζήτηση επί των προβλημάτων κάθε εργασιακού χώρου, καθώς και για την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση. Στις 11 το πρωί θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στις 12 το μεσημέρι στο Δήμο Κομοτηνής, στη 13.00 το κλιμάκιο θα βρίσκεται στον ΟΑΕΔ και στις 13:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.