Αντιδρασεις προκαλει το δημοσιευμα του «ΠτΘ» για τους αγροφυλακες

Διαμάχες μεταξύ αγροφυλάκων και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και παράπονα για όσα προσάπτονται στην αγροφυλακή, δημιούργησαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, μεταξύ των οποίων και αυτό του «ΠτΘ» στο φύλλο του Σαββάτου.

Σε μία οργανωμένη αντεπίθεση από πλευράς αγροφυλάκων και μετά τις δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο Σαββατιάτικο φύλλο μας, ο επικεφαλής της Ξάνθης κ. Φίλιππος Ντόσκας μάς κοινοποίησε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελληνικής Αγροφυλακής (ΠΟμΥΕΑ), το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:

«Ανάξιο και σχολιασμού το δελτίο τύπου των υποτιθέμενων συνδικαλιστών της Π.Ο.Δ.Δ.Υ. (άραγε, άλλη η ΠΟΔΔΥ και άλλη η ΠΟΔΥ με έδρα Χαλκοκονδύλη 31 στην Αθήνα; Πόσες ομοσπονδίες έχουν στη Δασική Υπηρεσία τελικά; Ποιοι είναι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι;). Διερωτώμεθα γιατί συνδικαλιστές είναι εκείνοι που σέβονται τους άλλους εργαζομένους και διεκδικούν τα ίδια συμφέροντα τόσο για εκείνους που εκπροσωπούν όσο και για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους, αντιστεκόμενοι σε πρακτικές κοινωνικής μηχανικής οι οποίες στρέφουν την μία κατηγορία εναντίον της άλλης, κυρίως όταν η κατακρινόμενη άδικα κατηγορία εργαζομένων έχει να επιδείξει ιδιαίτερη μαχητικότητα και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

 

Η συμπεριφορά τους αμαυρώνει κάθε έννοια συνδικαλισμού και αλληλεγγύης και καταδεικνύει το εσωτερικό πρόβλημα που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος από τα στελέχη του συνδικαλιστικού του οργάνου. Τους επισημαίνουμε λοιπόν ότι, στα «πρόθυρα της διάλυσης» δεν βρέθηκαν ΕΞΑΙΤΙΑΣ άλλων συναδέλφων του δημοσίου τομέα, αλλά από την κρατική αβελτηρία την οποία θα έπρεπε να στηλιτεύουν. Δεν μας πληρώνει κανένας τους, όπως περηφανεύονται. Αντίθετα εμείς διαθέτουμε από τον πενιχρό μισθό μας για να είμαστε κοντά στον πολίτη προσφέροντας του ασφάλεια στην περιαστική ύπαιθρο. Εμείς εισφέρουμε στον κρατικό προϋπολογισμό από την πρώτη στιγμή και ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ! Μακάρι να μπορούσαν οι επικριτές μας να πουν το ίδιο…

 

Για την εργασία μας μιλάνε οι πράξεις μας και τα έργα μας (δίχως καμιά παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού όπως των επικριτών μας) και σας παραπέμπουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου μας http://www.yptp.gr/index.php?option=ozo_sontent&perform=view&id=2819&ltemid=392&lang=GR
Τα δικά τους πεπραγμένα, άραγε, που είναι; Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, τους καλούμε να απέχουν στο μέλλον από τέτοιες συναδελφικές και απρόκλητες επιθέσεις».

Το δελτίο τύπου υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟμΥΕΑ, Κωνσταντίνος Ι. Βούλγαρης και Νικόλαος Ι. Κωνσταντινάκης αντίστοιχα.

«Να πάμε στα Δασαρχεία να κάνουμε τι;»

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την αγρονόμο Αθηνά Παναγοπούλου, η οποία επικοινώνησε μαζί μας για να καταθέσει την άποψή της, με την επισήμανση πως «ο κλάδος θίγεται από τα δημοσιεύματα –άραγε τους πειράζει το όνομα;- και θα πρέπει να μάθει την αλήθεια ο κόσμος, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να φαίνονται όσα κάνουμε».

Η κ. Παναγοπούλου διατρανώνει σε όλους τους τόνους ότι «οι αγροφύλακες όχι μόνο δεν “κάθονται και πληρώνονται”, αλλά δουλεύουν και με το παραπάνω για τα χρήματα που παίρνουν» και δηλώνει: «Κάνουμε ουσιαστική δουλειά, προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα αντί πολύ λίγων χρημάτων. Οι αγροφύλακες “τρέχουν” με δικά τους μέσα, έχοντας έναν πολύ μεγάλο φόρτο. Φτάνουν και μόνο τα αδικήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά και το τι κάνουμε μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει καθένας. Ασχολούμαστε με πάμπολλα ζητήματα όπως συμβιβασμοί μεταξύ αγροτών, αντιδικίες, αποζημιώσεις, παραπομπές, καταπατήσεις, αγροζημίες, περιβαλλοντικά θέματα, παράνομες γεωτρήσεις και τόσα άλλα που δεν φτάνουν στον πολύ κόσμο».

 

Σημειώνει δε ότι η ίδια εκτελεί χρέη αγρονόμου και είναι σε γνώση του μεγάλου φόρτου, αφού είναι συντονίστρια και καθοδηγήτρια των ενεργειών του κλάδου: «Μας θίγουν οι κατηγορίες ότι δεν δουλεύουμε και καλό είναι να εξομαλυνθεί η κατάσταση» λέει, με την υποσημείωσή μας ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος δημιουργείται από της δηλώσεις Χρυσοχοΐδη-Μπιρμπίλη και για τις οποίες η κ. Παναγοπούλου λέει: «Ζούμε σε μια αβεβαιότητα κι αυτό μας κάνει κακό. Πρέπει να γίνει μια υπηρεσία γιατί αφ’ ενός δεν υπάρχει άλλος φορέας και αφ’ ετέρου δεν μπορεί άλλος να διαχειριστεί αυτά τα ζητήματα. Αν θέλουν να συνεχίσουμε με άλλη μορφή, είμαστε έτοιμοι να το δούμε, αλλά να πάμε στα Δασαρχεία να κάνουμε τι; Να φυλάμε τα δάση και να μείνει αφύλακτος όλος ο άλλος τομέας;», αναρωτιέται η αγρονόμος.

Τέλος, η ίδια σημειώνει: «Κάποιοι δεν θέλουν να φαίνονται όσα κάνουμε. Δηλαδή τι είμαστε οι τεμπέληδες του κράτους; Μας θίγει αυτό, υπάρχει μεγάλη καθημερινή προσέλευση στις εκδικάσεις υποθέσεων (σσ. η ίδια είναι νομικός) και ο κόσμος θα πρέπει να τα μάθει αυτά…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.