Αντιδρασεις για το «τσιμεντωμα» στον Ιερο Βραχο της Ακροπολης

Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης: «Η εγχείρηση επέτυχε ο ασθενής απεβίωσε»

Αλγεινή εντύπωση σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου προκάλεσε η εξέλιξη των εργασιών για τις διαδρομές ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που έκαναν λόγο για «τσιμέντωμα» του περιβάλλοντος χώρος στο εμβληματικότερο μνημείο του ελληνισμού.

Απαντώντας στην εν λόγω κατηγορία το υπουργείο πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι εξηγεί το υπουργείο ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.

Ταυτόχρονα το υπουργείο επισημαίνει πως με τη λειτουργία του  ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για επισκεφθούν τον Ιερό  Βράχο. Ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ποικίλα προβλήματα έχουν δικαίωμα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία της Ακρόπολης, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Καν’ το» όπως το κάστρο του Εδιμβούργου

Την επίμαχη παρέμβαση στον χώρο σχολίασε σκωπτικά και το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης φέρνοντας ως παράδειγμα του Κάστρου του Εδιμβούργου και επισυνάπτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

«Η επίσκεψη στο Κάστρο του Εδιμβούργου πρέπει να είναι στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε, ειδικά αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την πόλη στο παρελθόν» προτρέπει το Σωματείο για να εξηγήσει πως «η προσβασιμότητα επιτεύχθηκε με τα ίδια υλικά που ήταν φτιαγμένο το Κάστροκαι όχι με τσιμέντο και ο λόγος προφανής».

«Στην Ακρόπολη των Αθηνών η εγχείρηση επέτυχε ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ.Καημένη Ελλάδα» καταλήγει το σχόλιο του Σωματείου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.