Αντιδρασεις απο την επισκεψη Γρηγορακου στην Κομοτηνη

Μάλλον δεν άφησε και τις καλύτερες των εντυπώσεων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θράκη και ειδικότερα στην Κομοτηνή, ομολογουμένως όχι άδικά, αφού ο κ. Γρηγοράκος μάλλον δεν είχε τίποτα σημαντικό να πει για την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των δομών Υγείας όχι μόνο στην Κομοτηνή και τη Θράκη αλλά σε όλη την Ελλάδα και κυρίως δεν είχε να προτείνει λύσεις. Η επίσκεψη του είχε μάλλον τον χαρακτήρα της καταγραφής των προβλημάτων και της διαφήμισης του προγράμματος Voucher στο οποίο εντάσσονται πλέον, διοικητικές κυρίως, ειδικότητες του κλάδου της υγείας.

 

Δημήτρης Χαρίτου «‘’Άνθρακες ο θησαυρός” οι εξαγγελίες του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γρηγορακου για προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κομοτηνής»

 

Για το θέμα τοποθετήθηκε χθες και ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δήλωσε πως «οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Αν. Υπουργός Υγείας απέναντι στους υγειονομικούς και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού είχαν άρωμα εκλογών. Χρειάστηκαν μόνο λίγα 24ωρα για να αποδειχθεί ότι όσα υποσχέθηκε ήταν χωρίς κανένα αντίκρισμα, κοινώς ‘’άνθρακες ο θησαυρός”» διευκρινίζοντας πως «Ο υπουργός προανήγγειλε προσλήψεις χωρίς την έγκριση συναρμόδιων Υπουργείων ακόμα και του Υπουργείου Υγείας! Το πιο σημαντικότερο όμως είναι ότι αναγγέλθηκαν χωρίς κανένα έρεισμα εφόσον δεν έχουν προβλεφθεί προσλήψεις στον προϋπολογισμό του 2015, που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή» και κατέληξε διερωτώμενος «Θα πει κανείς κοστίζει τίποτα να εξαγγέλλεις προσλήψεις προεκλογικά; Αν πρόκειται για την υγεία κοστίζει και μάλιστα πολύ βαριά».

 

Ο Υπουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ στη συνάντηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης

 

Αντιδράσεις είχαμε όμως και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος επεδίωξε να συναντηθεί με τον Υπουργό επικοινωνώντας με το γραφείο του και λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως θα πραγματοποιηθεί. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη ποτέ.

 

Για το γεγονός ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

 

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης στα πλαίσια των υποχρεώσεών του, ως ΝΠΔΔ, να ενημερώνει και να υποβάλλει προτάσεις προς τις Κρατικές Αρχές σχετικά με το φάρμακο και την φαρμακευτική περίθαλψη, ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση από το γραφείο του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκου για ολιγόλεπτη συνάντησή του με τα μέλη του ΔΣ κατά την επίσκεψή του στη Κομοτηνή στις 17/10/14.

 

Από το πρωί της Πέμπτης 16/10 μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 17/10 τα μέλη του ΔΣ ήταν σε ετοιμότητα για τη συνάντηση αυτή και αναμέναμε να επικοινωνήσουν μαζί μας , όπως μας είχαν δηλώσει, για τον ακριβή ορισμό τόπου και χρόνου.

 

Παρά το γεγονός ότι το φάρμακο δεν είναι στις ειδικές αρμοδιότητες του Αν. Υπουργού, αλλά θα μπορούσε θετικά να προσφέρει μεταφέροντας και ενδεχομένως και υποστηρίζοντας τις προτάσεις μας στο Υπουργείο, οφείλουμε δημόσια να εκφράσουμε τη λύπη μας και την ενόχλησή μας τόσο για το ότι δεν συναντηθήκαμε, αλλά ακόμη περισσότερο για το ότι δεν έκανε κανείς τον κόπο να μας ενημερώσει γι΄ αυτό μέχρι και σήμερα.

 

Οι μεγάλες συμμετοχές των ασθενών, η υποστελέχωση των μονάδων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων της επαρχίας, το φαινόμενο της αύξησης των δηλητηριάσεων και της νοσηλείας σε χώρες που χορηγούνται φάρμακα εκτός φαρμακείου, ο κίνδυνος να κλείσουν φαρμακεία στα χωριά και στις πόλεις , το άναρχο θεσμοθετημένο ωράριο και η αυτοκατάργηση σύντομα των εφημεριών –διανυκτερεύσεων κλπ θα ήταν μερικά από αυτά που θα βοηθούσαν τον κ. Υπουργό στη χάραξη μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής στην Υγεία , στο Φάρμακο και κυρίως στον Ασθενή.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.