Αντιδρα στην απενταξη του εργου «Αντικατασταση Εσωτερικου Δικτυου Υδρευσης Οικισμου Παλλινοστουντων» ο Δημος Μαρωνειας Σαπων

Ώστε να μην υποχρεωθεί να επιστρέψει τη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση του, ύψους 275 χιλιάδων ευρώ

Το δικηγορικό γραφείο του πρώην πρύτανη του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνου Ρέμελη θα αναλάβει να αναστρέψει στα διοικητικά δικαστήρια την απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΑΜΘ, με την οποία ζητείται να επιστραφεί η μέχρι σήμερα χρηματοδότησή του για το έργο «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Παλλινοστούντων».
 
Το έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» το Σεπτέμβριο του 2009, με χρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Έργων.
 
Το έργο όμως καθυστέρησε ιδιαίτερα, και το Σεπτέμβριο του 2016 επιβλήθηκε απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την οποία ζητείται από το Δήμο η επιστροφή της μέχρι σήμερα χρηματοδότησής του, συνολικού ποσού 275.545,63 ευρώ, ως αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθείσα.
 
Και αυτό γιατί οι δαπάνες που αυτή αφορούσε κρίθηκαν οριστικά ως μη επιλέξιμες για το Ε.Π. λόγω καθυστερήσεων και αποκλίσεων σε σχέση με την προγραμματισθείσα πρόοδο της πράξης και με τους όρους της απόφασης ένταξής της, αντίστοιχα, γεγονός που οδήγησε στην έκδοση απόφασης ανάκλησης της ένταξής της.
 
Καταλήγοντας, η απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης ορίζει ότι η επιστροφή του ανωτέρω ποσού από το Δήμο πρέπει να γίνει εντός 15 ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν, σε διαφορετική περίπτωση το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και θα επιδιωχθεί η είσπραξή του με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων.
 
Μετά από αυτή την απόφαση αποφασίστηκε η ανάθεση της νομικής συνδρομής και υποστήριξης του Δήμου για την συγκεκριμένη υπόθεση, σε εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο σε θέματα γενικού διοικητικού δικαίου και συγκεκριμένα στον δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη, ο οποίος έχει εμπειρία άνω των τριάντα ετών στον χειρισμό υποθέσεων διοικητικού – δημοσιονομικού δικαίου ενώπιον του Ελεγκτικού Συμβουλίου, καθώς και ενώπιον των λοιπών εθνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των αντίστοιχων διοικητικών αρχών.
Έτσι λοιπόν ο κ. Ρέμελης θα αναλάβει να παρέχει νομική υποστήριξη και νομικές συμβουλές προς τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών και τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ θα ασκήσει έφεση και αίτηση αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κάθε άλλου αρμοδίου Δικαστηρίου, καθώς και κάθε άλλο ένδικο βοήθημα και μέσο κατά των διοικητικών πράξεων σχετικών με την υπόθεση, καθώς και να παρασταθεί ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή οιουδήποτε άλλου αρμοδίου Δικαστηρίου, και να εκπροσωπήσει τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών κατά τη συζήτηση της ως άνω εφέσεως και αιτήσεως αναστολής, ή οιουδήποτε άλλου ενδίκου μέσου ή βοηθήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.