Αντιδημαρχος ο Γιωργος Μανανας

Καθήκοντα Αντιδημάρχου ανέλαβε από χθες, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημάρχου Κομοτηναίων, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΤΑΚΟΜ κ. Γιώργος Μανανάς.

Εμφανώς ικανοποιημένος από την επιλογή του, εξέφρασε τη βούληση να συμβάλλει στην εντατικοποίηση του δημοτικού έργου, μέσα στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του, επιδιώκοντας την συνεργασία με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων και με απώτερο στόχο «την ικανοποίηση των πολιτών».

Οι τομείς ευθύνης που κλήθηκε να αναλάβει ο κ. Μανανάς είναι το τμήμα καθαριότητας που περιλαμβάνει το γραφείο καθαριότητας, το γραφείο κίνησης οχημάτων, το γραφείο διάθεσης και διαχείρισης ανακύκλωσης απορριμμάτων.
Επίσης το γραφείο δημοτικής βιβλιοθήκης, του τμήματος δημοτικής κατάστασης, το γραφείο παιδείας και νεολαίας και την εποπτεία της φύλαξης των σχολείων της περιοχής και των λοιπών δημοτικών κτιρίων.

Σήμερα θα ενημερωθεί για ζητήματα που άπτονται της καθαριότητας της πόλης και των οικισμών του Δήμου από τον προκάτοχό του κ. Αλέκο Ευστρατίου.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας, επισήμανε ότι «θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως και η δική του προσπάθεια θα συγκλίνει στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Μανανάς πρόσθεσε «η προσπάθεια μου θα είναι να μην χαριστούμε σε κανένα, από την άποψη ότι πρέπει να τηρούνται αυτά που έχουν αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο κι εκφράζει τον κόσμο της Κομοτηνής».

Ο νέος Αντιδήμαρχος διευκρίνισε εξάλλου ότι δεν συγκρούονται οι αρμοδιότητες του ΔΟΝΑ και της δημοτικής επιτροπής παιδείας, με αυτές του γραφείου παιδείας και νεολαίας που βρίσκεται στην ευθύνη του. «Θα υπάρχει σύμπνοια… Θα δούμε από κοινού και θέματα τακτικής αλλά και θέματα ουσίας, πού μπορεί ο Δήμος να παρέμβει με προγράμματα, ενημέρωση νεολαίας για οτιδήποτε γίνεται, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους οργανισμούς και την επιτροπή παιδείας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι στο Δήμο Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε σημαντικό έργο, το οποίο θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί, ούτως ώστε ο λαός της περιοχής να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό της «Νέας Πορείας».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.