«Αντεπιθεση με αυτοπεποιθηση» ζητησε η Φωφη Γεννηματα απο την Κομοτηνη

Στην κοπή πίτας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης παρευρέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, που παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης.

Η κ. Γεννηματά έκανε αναφορά στην αγάπη που τρέφει η ίδια αλλά και έτρεφε ο πατέρας της για τη Θράκη, ενώ τόνισε πως ανάμεσα στα αδιέξοδα που προσφέρουν τα άλλα δύο κόμματα, χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροαριστερά με το ΚΙΝΑΛ στον πυρήνα της.

Τόνισε δε ότι δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά κόμμα εξουσίας, και ζήτησε, σημαίνοντας «αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση» να αναδειχτεί ξανά η προσφορά της κεντροαριστεράς στην ελληνική κοινωνία.

Η νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος  είναι μια ισχυρή κεντροαριστερά

Προσερχόμενη στην εκδήλωση τόνισε πως «έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή και εγώ προσωπικά και το Κίνημα Αλλαγής με τον βουλευτή μας, με τα στελέχη μας, αλλά και μια βαθιά παράδοση του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως του πατέρα μου του Γιώργου Γεννηματά που είχε πραγματικά δείξει την αγάπη του στην πράξη για την ευρύτερη περιοχή και με έμαθε και εμένα να έχω αυτή την περιοχή σε πρώτη προτεραιότητα».

Η παρουσία της στη Θράκη γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, με την κυβέρνηση της ΝΔ να στηρίζει το αφήγημα της για την ανάπτυξη στη γαλάζια λιτότητα.

«Υπερπλεονάσματα, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που απελευθερώνονται, ομαδικές απολύσεις και κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, επιδόματα προσωρινά αντί για κοινωνικό κράτος και περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις την ώρα που οι δημόσιες υποδομές  στην υγεία και στην παιδεία καταρρέουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη μεριά, σημείωσε,  το προσφυγικό τείνει να γίνει μια εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο έντασης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά για τον θαλάσσιο φράχτη ότι επιτελούς χρειάζεται αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα φραγμό στην γελοιότητα και στην προχειρότητα.

«Η κυβέρνηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων αποδείχτηκε η κυβέρνηση των διευθετήσεων μεγάλων συμφερόντων. Το είδαμε αυτό στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα του ποδοσφαίρου της προηγούμενες ημέρες» ανέφερε.

Αυτή δεν είναι η κανονικότητα που αποζητούσε ο ελληνικός λαός, τόνισε, για αυτό και θεωρεί πως μοναδική εγγύηση για την νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος  είναι μια ισχυρή κεντροαριστερά, Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για μια πραγματικά προοδευτική κανονικότητα.

Πολιτική αντεπίθεση το 2020

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά τόνισε πως ο κόμμα ξεκινά το 2020 την πολιτική αντεπίθεση, με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δράσεις. Μέσα και έξω από τη Βουλή, παντού σε όλη την Ελλάδα, «Με νέες ιδέες και με νέα πρόσωπα. Και στόχο να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Να ξανακερδίσουμε τις καρδιές των Ελλήνων, που πάγωσαν τα χρόνια της κρίσης και της μεγάλης δοκιμασίας».

Το 2020, σημείωσε, είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα, με την πολιτική του κ. Ερντογάν να απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, για αυτό και «επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, όχι εφησυχασμός και να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα».

«Μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να απαντήσουμε σε όποιο τρόπο απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μιας και είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι «προβλέψιμα δεδομένους».

Για αυτό και πιστεύει πως ήρθε η ώρα να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Και έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να χαραχθεί μια εθνική γραμμή. «Ο πατριωτισμός είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου μας. Να είσαι περήφανος για τη χώρα σου χωρίς να μισείς τον γείτονά σου. Είναι η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, που καθόρισε τον ρόλο και την ισχύ της χώρας μας στην Μεταπολίτευση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Η στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής σήμερα, τόνισε η κ. Γεννηματά, είναι κοινωνική ανάγκη, για να ηττηθεί κάθε απόχρωση της συντήρησης, γιατί η κεντροαριστερά είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει την κοινωνία ισχυρή , τη χώρα να σταθεί στα πόδια της.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε, στηρίζει το αφήγημα περί ανάπτυξης σε μια γαλάζια λιτότητα: υπερπλεονάσματα, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κοινωνικά φιλοδωρήματα, ξένες επενδύσεις που δεν έρχονται, απροστάτευτη η Α’ κατοικία. Την ίδια ώρα το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι αναζητούν χρηματοδότηση με το μικροσκόπιο, οι συνταξιούχοι εμπαίζονται, οι δημόσιες επενδύσεις μειώνονται.

Τα μεγάλα θέματα της οικονομίας παραμένουν ανοιχτά, η κοινωνία εξακολουθεί να έχει μια δύσκολη καθημερινότητα, το προσφυγικό υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό σημείο έντασης.

Από την άλλη μεριά, βλέπει τη διεύρυνση του «απ’ όλα έχει ο μπαξές» του κ. Τσίπρα. «Μα πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που εξάγνισε την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς» σημείωσε.

Ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του, και να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές. «Το αποτέλεσμα ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους. Ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Με τη στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών.

Για αυτό και θεωρεί πως πραγματικός και μοναδικός εκφραστής των αρχών, των ιδεών και των αξιών αυτού του χώρου, είναι το Κίνημα Αλλαγής, μιας και η Κεντροαριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.