Αντεχει ο σκουπιδοτοπος πισω απο τον Ηφαιστο

Ένας σκουπιδότοπος… σωστό «γεφύρι της Άρτας» - Παρόλο που κατά καιρούς γίνονται προσπάθειες να καθαριστεί, τελικά αυτός επανέρχεται

Με τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική φέτος το καλοκαίρι, αναδείχθηκαν πολλά από τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στα Ελληνικά δάση αλλά και στην ύπαιθρο, τα οποία αποτελούν κινδύνους και μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ή να δυσχεράνουν το έργο της κατάσβεσής της.
 
Ένα από αυτά τα προβληματικά σημεία αποτελούν και οι γνωστοί ανά την επικράτεια σκουπιδότοποι, που «φύονται» σε διάφορα σημεία της επικράτειας, είτε σε δάση είτε στην ύπαιθρο, όπου συμπολίτες μας, οι οποίοι, για κάποιο λόγο, δεν χρησιμοποιούν τους κάδους ή έχουν αντικείμενα που θέλουν ειδική διαχείριση, πετούν τα αντικείμενα που δεν θέλουν.
 

Ένα από αυτά τα σημεία, τα οποία δείχνουν να αντέχουν στο χρόνο αλλά και στις κατά καιρούς προσπάθειες των αρχών να τα «μαζέψουν» αποτελεί ο χώρος πίσω από τον Ήφαιστο, κοντά στην αρχή της Επαρχιακής οδού που ξεκινά από την είσοδο της πανεπιστημιούπολης και διέρχεται από μια σειρά οικισμών για να καταλήξει στην Φιλλύρα και τα Αρριανά.
 
Εκεί λοιπόν βλέπουμε και στο τέλος του φετινού καλοκαιριού να έχουν καταλήξει σακούλες, παιδικά παιχνίδια, στρώματα, μπάζα, ρούχα, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές, όπως τηλεοράσεις και μάλιστα παλαιού τύπου, με αποτέλεσμα ο σκουπιδότοπος να αποκτήσει και πάλι καινούριους «ενοίκους».
 

Το ειρωνικό στην όλη παρουσία του σκουπιδότοπου, και άλλων σαν και αυτών, είναι ότι για τα περισσότερα από αυτά τα υλικά υπάρχουν οι κατάλληλες διαδικασίες για την απόρριψή τους, που σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν κοστίζουν τίποτα σε αυτόν που τα πετάει, εκτός ίσως από λίγο χρόνο παραπάνω.
 
Μάλιστα ξοδεύονται και χιλιάδες ευρώ για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και την δημιουργία κάδων ή και δομών ώστε να μπορούν να υποδεχτούν αυτά τα υλικά, όμως φαίνεται πως κάποιοι ακόμα επιμένουν να προτιμούν τον σκουπιδότοπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.