Ανταπαντα η Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια στον Συντονιστη της Αποκεντρωμενης

«Ο κ. Σάββας αναλίσκεται σε ...εξυπνάδες, πλην, όμως, για την …ταμπακιέρα, ούτε λέξη»

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης δίνει η πρώτη με ανακοίνωση-απάντηση της σε αυστηρό ύφος, απευθύνοντας του σειρά ερωτημάτων για την ουσία της υπόθεσης που ξεκίνησε την «κόντρα».

Αναλυτικά η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία επισημαίνει τα εξής:

«Από το απρεπές ύφος και μόνο της επιστολής του κ. Συντονιστή, ανάρμοστο κι ασυμβίβαστο με την έννοια του δημόσιου λειτουργού, μπορεί να αντιληφθεί κανείς την ποιότητα της σκέψης του αλλά και των (καθ’ υπόδειξη ή μη) επιλογών του.

Πεποίθηση ημών, των «αγνοούντων» τα βασικά περί Διοίκησης είναι ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται. Και ο κ. Σάββας, όσο κι αν θα το ήθελε, δεν αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Φυσικά κανείς δεν του αφαίρεσε το δικαίωμα να αξιολογεί τους υφισταμένους του. Μόνο που θα έπρεπε, ως όργανο της Διοίκησης, απλά, να αιτιολογεί τις αποφάσεις του, με τον ίδιο τρόπο που ως επόπτης νομιμότητας απαιτεί επαρκή αιτιολογία στις αποφάσεις των φορέων που, εκ της ιδιότητάς του, ελέγχει, ώστε να μπορούμε κι εμείς οι κοινοί θνητοί να αντιλαμβανόμαστε τα όρια της …σοφίας του.

Πεποίθηση ημών, των «αγνοούντων» τα βασικά περί Διοίκησης, είναι ότι για τη θέση ενός αναπληρωτή προϊσταμένου ελεγκτή νομιμότητας,   απαραίτητο προσόν είναι και η προηγούμενη διοικητική εμπειρία αφού αυτό είναι το βασικό πεδίο ενασχόλησης. Η εμπειρία στην …αφισοκόλληση έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί προσόν προαγωγής – παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ο κ. Συντονιστής να μας πείσει περί του αντιθέτου.

Πεποίθηση ημών των «αγνοούντων» τα βασικά περί Διοίκησης, είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να απαντούν στα έγγραφα και ενυπόγραφα αιτήματα των πολιτών εντός το πολύ 60 ημερών και όχι να παραμένουν αναπάντητα 220 ημέρες μετά την πρωτοκόλλησή τους, όπως συμβαίνει με έγγραφο της παράταξης μας προς τον κ. Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Πεποίθηση επίσης ημών των «αγνοούντων» τα βασικά περί Διοίκησης, είναι ότι εκ της θέσεώς του ο κάθε δημόσιος λειτουργός οφείλει να δείχνει (ή και να αποπνέει) τον σεβασμό στον δημόσιο λόγο. Όχι να παραληρεί ανούσια πολιτικολογώντας, ευτελίζοντας τη θέση, που κατέχει, στα πλαίσια των οβιδιακών του μεταμορφώσεων που ακολουθούν την εναλλαγή των κυβερνήσεων.

Μπορεί να βαυκαλίζεται ο κ. Σάββας αναφωνώντας, ως νέος Λουδοβίκος, «L' etat c'est moi», να αναλίσκεται σε …εξυπνάδες, ξεφτιλίζοντας με το ύφος του την ίδια τη θέση που υπηρετεί, πλην, όμως, για την …ταμπακιέρα, ούτε λέξη:

  • Ήταν κατάλληλος για τη θέση του αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Ροδόπης ο κ. Χρήστου μέχρι 31.8.2020 και …αίφνης έπαψε να είναι; Αν δεν πληρούσε τα κριτήρια καταλληλότητας, γιατί τον κράτησε τόσους μήνες στη θέση αυτή;
  • Υπέστη τους προηγούμενους μήνες απειλές κατά την άσκηση καθηκόντων του, οι οποίες και του είχαν γίνει γνωστές;
  • Από ποιον και για ποιον λόγο;
  • Και ποια ήταν η αντιμετώπιση από την Υπηρεσία και την προϊστάμενή του Αρχή για τις απειλές που δέχθηκε;
  • Ποια είναι τα κριτήρια που οδήγησαν στην αντικατάστασή του;

Περαιτέρω δε, ας εξηγήσει ο ίδιος ο κ. Συντονιστής, τη διαφορά ανάμεσα στην αναπλήρωση θέσης κατόπιν κένωσης και την αναπλήρωση λόγω κωλύματος ή απουσίας, γιατί ο  νομοθέτης δεν την …καταλαβαίνει όταν προχωρά στην καταβολή του επιδόματος ευθύνης. Αλλά και ποια ουσιαστική και πρακτική διαφορά υπάρχει ανάμεσα στην αναπλήρωση κενής θέσης, από την αναπλήρωση αυτού που μόνιμα, πολύμηνα, απουσιάζει από αυτήν.

Όταν ο κ. Συντονιστής απαντήσει στα αυτονόητα, τότε τα ξαναλέμε…»

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.