Ανταγωνιστικο θελει να κανει τον Πανθρακικο ο Κωστας Ανυφαντακης

Έμφαση στα νέα παιδιά και τις ακαδημίες θέλει να δώσει ο νέος προπονητής του Πανθρακικού

Μια ομάδα με νέα παιδιά και ισχυρό κίνητρο, που θα είναι ανταγωνιστική στη Football League επιθυμεί ο νέος προπονητής του Πανθρακικού κ. Κώστας Ανυφαντάκης, που αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας μετά τον υποβιβασμό της από τα «σαλόνια» της Superleague.
 
Ο κ. Ανυφαντάκης παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουλίου από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας κ. Τάσο Καραολάνη, και ήδη έχει αναλάβει δουλειά, μιας και οι προπονήσεις της ομάδας ξεκινούν τη Δευτέρα, όταν και σιγά σιγά θα διαμορφωθεί ο κορμός της ο οποίος θα ενισχυθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα με όποιες μεταγραφές θεωρηθεί ότι είναι απαραίτητες.
 
Και οι δύο κάλεσαν τον κόσμο να αγκαλιάσει την ομάδα, ζητώντας τη στήριξή του σε αυτό το νέο ξεκίνημα που αποσκοπεί στην ανόρθωσή της τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά, μετά από μια χρονιά την οποία ο κ. Καραολάνης χαρακτήρισε «καταστροφική» οικονομικά. 

Αυτοκριτική και έμφαση στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας 

Παρουσιάζοντας τον νέο προπονητή ο κ. Καραολάνης εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Ανυφαντάκη τόσο ως προπονητή όσο και ως ανθρώπου, σημειώνοντας πως η έξωθεν μαρτυρία του είναι εξαιρετική.
Με την ομάδα να ξεκινά ένα καινούριο κύκλο στη Football League, ο κ. Καραολάνης θεωρεί πως θα πρέπει να τεθούν καινούριοι στόχοι για καινούριες διακρίσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας κορμός νέων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, αρκετοί από τους οποίους θα προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, στους οποίους θα προστεθούν παίχτες είτε από τους εναπομείναντες στην ομάδα είτε από μεταγραφές.
 
«Η ομάδα μας, θέλω να αγωνίζεται με οράματα, με φιλοδοξία και σιγά σιγά να επανέλθουμε εκεί που θέλουμε, στη Superleague» σημείωσε ο κ. Καραολάνης, τονίζοντας πως είναι πρόκληση για την ομάδα να παίζει σε υψηλό επίπεδο.
 
Για τον μεγαλομέτοχο της ομάδας αυτό που προέχει είναι να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της ομάδας, μετά από μια χρονιά την οποία χαρακτήρισε καταστροφική για την ομάδα.
 
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο σε μια πληθώρα μεγάλων συμβολαίων, όσο και σε κινήσεις οι οποίες δεν ευοδώθηκαν, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό, γι’ αυτό και θεωρεί πως τώρα, για να γίνει βιώσιμη η ομάδα, θα πρέπει να ισορροπήσει τα έσοδα και τα έξοδα.
 
Ο κ. Καραολάνης εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις τους, και έχουν σαν όραμα να αγωνιστούν για τη δημιουργία μιας ομάδας ανταγωνιστικής που θα παλεύει και θα έχει πάθος.
 
«Εμείς ξέρουμε τα λάθη που κάναμε, που μας πήγανε, ζητάμε στήριξη από τον κόσμο της πόλης, να σταθούν δίπλα μας» σημείωσε, τονίζοντας πως η ομάδα θα χαρίσει επιτυχίες και καλές στιγμές στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα πως όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουν πράξη τα όνειρά τους, γεμίζοντας την πόλη με δόξα για τον Πανθρακικό. 

Δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα στη Football League 

Κίνητρο χαρακτήρισε την πρόκληση για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στο Πρωτάθλημα της Football League στη μετά- Superleague εποχή ο κ. Ανυφαντάκης, ο οποίος τόνισε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν σαν στόχο την υλοποίηση του οράματος που υπάρχει στον Πανθρακικό, που έχει κάνει σπουδαίο όνομα στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, όμως τώρα αλλάζει εποχή. «Εμείς καλούμαστε αυτή τη χρονιά να δημιουργήσουμε μια ομάδα με νέα παιδιά, με ισχυρά κίνητρα, με φιλοδοξίες και με πολύ δουλειά ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά με αυτή την ομάδα, δίνοντας ευκαιρία και σε παιδιά από την περιοχή.
 
Τους ίδιους περιμένει πολύ δουλειά και προσπάθεια, ώστε να δικαιώσουν τον κ. Καραολάνη, τους ανθρώπους αλλά και το σχέδιο του Πανθρακικού. Η ομάδα ξεκινά τις προπονήσεις τη Δευτέρα στο προπονητικό της κέντρο, το οποίο ο νέος προπονητής χαρακτήρισε ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα, με περίπου 25 παίχτες εκ των οποίων κάποιοι έχουν ανακοινωθεί και άλλοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Επίσης ήδη έχουν κλειστεί κάποια φιλικά παιχνίδια, παρόλο που δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα κάτι για το Σεπτέμβριο σε αναμονή των ημερομηνιών των παιχνιδιών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ερωτηθείς για το πώς κατέληξε στον Πανθρακικό, τόνισε πως είναι πολύ ισχυρό το κίνητρο της ομάδας, «η οποία έχει ένα ισχυρό όνομα», και πως οποιοσδήποτε θα ήθελε να δουλέψει σε μια ομάδα που έχει οργάνωση και ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο, ώστε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα αποτελούμενη από νέα παιδιά. Για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει να προσπαθήσουν να είναι καλοί κάθε μέρα, ώστε ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα, η οποία θα παλεύει στο γήπεδο, να έρθει να τη δει, να την κρίνει έστω και αυστηρά και να τη στηρίξει, γιατί ο Πανθρακικός είναι υπόθεση όλης της Κομοτηνής.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο άμεσος συνεργάτης του κ. Ανυφαντάκη είναι ο κ. Παναγιώτης Διακάκης, ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο κ. Φίλλιπος Μπολοβίνης, και ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης θα είναι ο κ. Μαντζουράνης.
 
Τις επόμενες μέρες θα δοθούν σε διάθεση τα εισιτήρια διαρκείας του Πανθρακικού που θα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περυσινά, ενώ θα ανακοινωθεί και το χορηγικό πρόγραμμα, το οποίο θα κοστίζει λιγότερο από το περυσινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.