«Ανοιξτε την Καρδια σας στον Αυτισμο»

Η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger Ν. Ροδόπης

Την πρώτη του εκδήλωση γνωριμίας διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 20:30, στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής , ο νεοσύστατος Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger Ν. Ροδόπης (ΔΑΔΑΑ).

Τίτλος της εκδήλωσης «Ανοίξτε την Καρδιά σας στον Αυτισμό» και ομιλητές η κ. Φωτεινή Ζαφειροπούλου Αντιπρόεδρος στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία) και εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ και της ΕΕΠΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων) θέμα της εισήγησης της οποίας είναι «Ο ρόλος της οικογένειας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό», η κ.Ελένη Πουρτσίδου, νομικός η οποία θα μιλήσει για  «Παροχές και Επιδόματα των Ατόμων με αυτισμό» καθώς και η κ.Λούντα Βαρτσένκο, καθηγήτρια  φυσικής αγωγής, η οποία θα μιλήσει για την σπουδαιότητα της άθλησης στα αυτιστικά παιδιά.

Περισσότερα από 200 άτομα με αυτισμό στην Ροδόπη

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger Ν. Ροδόπης (ΔΑΔΑΑ) ιδρύθηκε με σκοπό την ενημέρωση, τη βοήθεια και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.  Σύμφωνα άλλωστε με τα επίσημα στοιχεία, τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στη χώρα μας  υπολογίζονται σήμερα περί τις 40.000, ενώ περισσότερα από 200 διαβιούν στην περιοχή της Ροδόπης.

Ο ΔΑΔΑΑ  μετράει μόλις λίγες ημέρες ζωής, ωστόσο έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 30 περιστατικά ατόμων, ηλικίας από 4 έως 35 ετών, με διαταραχές που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα και χρήζουν άμεσης στήριξης.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.