Ανοιξη καθαριοτητας στα προαστια της Κομοτηνης

Αυτοκίνητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου, εργάτες κλαδεύουν δέντρα που εμποδίζουν την ορατότητα, μαύρες σακούλες στα δεξιά του δρόμου για να μαζευτούν τα σκουπίδια που βρήκαν «εύφορο» έδαφος να κατοικήσουν.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Βασίλης Κυπριανίδης μίλησε στον ΠτΘ για το πρόγραμμα καθαρισμού του περιαστικού χώρου του δήμου, εκφράζοντας τη διαφορετική αισθητική εικόνα που επιχειρεί να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή. «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα καθαρισμού στον περιαστικό χώρο, ένα πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται κάθε μήνα και για τρεις μέρες τουλάχιστον σε τρεις άξονες: Πανεπιστημιούπολη – Ήφαιστος, από τον παλιό δρόμο της ΜΟΜΑ μέχρι την Καρυδιά, το δρόμο από το Κολυμβητήριο μέχρι την Πάνδροσο και στη συνέχεια στο Κικίδιο».

Παρατηρώντας τα απομεινάρια από παλιά έπιπλα, πεταμένα στις άκρες του δρόμου, ο κ. Κυπριανίδης αναγνωρίζει ότι έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία μικροί σκουπιδότοποι. «Πρέπει να περάσουμε στους συμπολίτες μας το μήνυμα ότι οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να σεβόμαστε και τον περιαστικό χώρο, γιατί αν η πόλη είναι το σπίτι μας, ο περιαστικός χώρος είναι η αυλή μας και πρέπει να τη φροντίζουμε. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη να σεβαστεί το περιβάλλον, γιατί δεν αξίζει ούτε στην ιστορία ούτε στον πολιτισμό αυτής της πόλης να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.