Ανοιξε η πλατφορμα ενστασεων για το Κοινωνικο Μερισμα

Μόλις το 15% των αιτήσεων έχει εγκριθεί

Πλατφόρμα παραπόνων έφερε το… αλαλούμ με το κοινωνικό μέρισμα.
 
Τι σημαίνει αυτό; Όσοι η αίτησή τους απορρίφθηκε ή θεωρούν ότι δικαιούνται το επίδομα, μπορούν να κάνουν ενστάσεις.
 
Έτσι, από την Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα στην οποία όσοι εκτιμούν ή πιστεύουν πως ενώ δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα και η αίτησή τους απορρίφθηκε θα μπορούν να κάνουν αίτημα το οποίο θα εξεταστεί άμεσα και θα δοθεί η απάντηση στον καθένα ξεχωριστά.
 
Το υπουργείο Οικονομικών, διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα για απορρίψεις αιτήσεων – σε δικαιούχους – για το κοινωνικό μέρισμα προχώρησε στην λήψη αυτής της απόφασης.

Το κοινωνικό μέρισμα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα έφερε στην επιφάνεια περιπτώσεις νοικοκυριών που αν και πληρούν όλα τα κριτήρια της απόφασης (εισοδηματικά, όριο καταθέσεων, υποβολή φορολογικών δηλώσεων για επτά συνεχόμενα χρόνια κλπ) δεν είχαν ενσωματωθεί στους αρχικούς καταλόγους των δικαιούχων για διάφορους τεχνικούς λόγους.
 
Για παράδειγμα, γονείς με παιδί ΑμεΑ εμφανίζονταν να μην δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα επειδή δεν είχε αναγραφεί ο ΑΦΜ του παιδιού στο έντυπο Ε1 (σ.σ ΑΦΜ χορηγείται υποχρεωτικά στο ανήλικο ΑμεΑ επειδή αποκτά το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ).
 
Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, είχαν υποβληθεί περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις αλλά οι 85 στους 100 εισέπρατταν απορριπτική απάντηση.
 
Σε σύνολο 961.783 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί μέχρι και τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, είχαν εγκριθεί 148.178 αιτήσεις δηλαδή ποσοστό μόλις 15,4% ενώ σε 813.146 περιπτώσεις, η απάντηση ήταν απορριπτική. Δηλαδή, οι 85 στους 100, «κόπηκαν» από το σύστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.