Ανοιγμα στην κοινωνια χωρις αλλη αυτοκριτικη θελει για το ΚΙΝΑΛ στη Ροδοπη ο γραμματεας της Νομαρχιακης Επιτροπης

Παύλος Δαμιανίδης: «Να διευρύνουμε τον κύκλο των ανθρώπων που ασχολούνται με το Κίνημα Αλλαγής και με την πολιτική στην περιοχή»

«Μοιάζει η περίοδος να είναι προεκλογική»

«Πέρα από την οργανωτική και πολιτική δουλειά, ο βασικός στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου»

 
Την οργανωτική επανεκκίνηση της διαδικασίας που θα καταλήξει στην συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής το φθινόπωρο -κορωνοϊού επιτρέποντος- σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα η ανασυγκρότηση των κατά τόπους Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη την Ελλάδα. Για τη Ροδόπη, την ιδιότητα του γραμματέα διατήρησε ο κ. Παύλος Δαμιανίδης, που μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής παραδέχθηκε πως η έλευση της πανδημίας δυστυχώς ανέβαλε πολλές διαδικασίες. Ωστόσο ο ίδιος διαβεβαίωσε πως  η διαδικασία επανεκκινά με περισσότερη θέρμη.
 
Τοποθετούμενος επί του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώνεται στη χώρα υπό το φως της πανδιμικής πραγματικότητας, ο κ. Δαμιανίδης ξεκαθάρισε πως «η δική μας πολιτική και τακτική δεν έχει αλλάξει, παραμένει η ίδια. Όπως εξήγησε, «ο ρόλος μας και ο στόχος είναι να τελούμε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση, με προτάσεις, εποικοδομητική κριτική και όχι κραυγές. Νομίζω ότι το έχουμε πετύχει αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό και η ελληνική κοινωνία αυτό το έχει αναγνωρίσει στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν θεωρώ τυχαίο για παράδειγμα το γεγονός ότι είδαμε τη δημοφιλία της Φώφης Γεννηματά να είναι πιο πάνω από του Αλέξη Τσίπρα. Νομίζω ότι γίνεται αντιληπτή αυτή η εποικοδομητική στάση και εμείς με χαρά διαπιστώνουμε ότι πολλές από τις προτάσεις μας υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας σοβαρής και σύγχρονης αντιπολίτευσης».
 

«Το πολιτικό σκηνικό είναι πάρα πολύ πυκνό»

 
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ δεν παρέλειψε να καταθέσει και την άποψη του για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που διακινούνται.  «Είμαι από αυτούς που πίστευα από την αρχή του 2020 ότι θα έχουμε εκλογές μέσα στο έτος» επεσήμανε ο κ. Δαμιανίδης για να επιχειρηματολογήσει ισχυριζόμενος πως «οι απρόβλεπτες εξελίξεις με την πανδημία, την καραντίνα και με τα γεγονότα στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, έχουν φέρει την ατζέντα πολύ κοντά σε αυτό που θα ήθελε η κυβέρνηση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας θα είναι πολύ σοβαρές, κυρίως στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα».
 
«Αλλά αυτό είναι όμως μια προσωπική εκτίμηση» όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο ίδιος για συμπληρώσει ωστόσο προς επίρρωση της εκτίμησης πως ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο «το πολιτικό σκηνικό είναι πάρα πολύ πυκνό. Έχουμε δηλαδή πολιτικά γεγονότα πολύ σοβαρά και μια ατζέντα πολύ πυκνή. Ούτε αυτό το θεωρώ τυχαίο. Μοιάζει η περίοδος να είναι προεκλογική».
 

«Δεν θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε τα πολιτικά γεγονότα ούτως ώστε να κάνουμε μια ξύλινη αντιπολίτευση»

 
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δαμιανίδης σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το εν λόγω σενάριο «εμείς ως Κίνημα Αλλαγής πάντα είμαστε να αντιμετωπίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση και φυσικά το τι προσδοκούμε από αυτήν είναι να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αυτό όμως θέλουμε να το κάνουμε μέσα από μια παραγωγική δουλειά. Δηλαδή δεν θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε τα πολιτικά γεγονότα ούτως ώστε να κάνουμε μια ξύλινη αντιπολίτευση». Άλλωστε όπως επεσήμανε ο γραμματέας τοποθετούμενος γενικότερα για την πολιτική στάση του ΚΙΝΑΛ «πάντα με παραγωγική δουλειά προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε πραγματικά η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που πάντα βάζει το συμφέρον της χώρα πάνω και από το κομματικό συμφέρον. Θα έλεγα ότι είμαστε και η μόνη πολιτική δύναμη που το έχει αποδείξει αυτό και έχει πληρώσει φυσικά το κόστος. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε υποστεί μια μείωση των ποσοστών μας, ακριβώς γιατί πληρώσαμε το κόστος της ευθύνης που αναλάβαμε  απέναντι στη χώρα, που άλλα κόμματα δεν το κάνανε. Μετά την απομυθοποίηση πολλών  πραγμάτων που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι έχει εμπεδωθεί στον κόσμο η άποψη ότι πράγματι το Κίνημα Αλλαγής είναι  μια πολύ σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική λύση για τη χώρα».
 

«Έχουμε εξαντλήσει ως πολιτικός χώρος την αυτοκριτική»

 
Ερωτηθείς τέλος για τα επόμενα βήματα της Νομαρχιακής ο κ. Δαμιανίδης υπογράμμισε πως «ο στόχος είναι να ξαναμαζέψουμε τον κόσμο του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ, στον νομό Ροδόπης. Να κάνουμε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ μας για όλα αυτά που είπαμε, για το πώς φτάσαμε ως εδώ, τι έχει συμβεί και τι θέλουνε να κάνουμε από δω και πέρα. Χωρίς όμως διάθεση αυτοκριτικής καθώς νομίζω ότι έχουμε εξαντλήσει ως πολιτικό χώρος την αυτοκριτική. Πρέπει να δούμε το μέλλον από δω και πέρα, και να δούμε ποια είναι τα προβλήματα αυτά που θα μας κρατάνε οργανωτικά αδύναμους. Να μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε μια ομάδα ανθρώπων, να διευρύνουμε δηλαδή τον κύκλο των ανθρώπων που ασχολούνται με το Κίνημα Αλλαγής και με την πολιτική στην περιοχή. Να επιστρέψουν όλα τα παλιά στελέχη, αλλά και νέα στελέχη, η νέα γενιά που είναι ιδεολογικά και πολιτικά κοντά μας, και να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε το Κίνημα Αλλαγής στον νομό Ροδόπης στα επίπεδα που το αφήσαμε τα τελευταία χρόνια».
 
Μάλιστα ο γραμματέας προοικονομώντας τυχόν μομφές περί ανεδαφικών στόχων έσπευσε να θυμίσει πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ξεκινάμε από δύσκολες συνθήκες. Το ζήσαμε αυτό και παλιότερα, και καταφέραμε να ανεβάσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής στον νομό Ροδόπης ψηλά. Ο στόχος είναι να καλύψουμε τις οργανωτικές μας αδυναμίες και να μπορέσουμε να παράγουμε ένα πολιτικό αποτέλεσμα όπως αυτά που είχαμε παλιότερα».
 
«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε παρόντες κυρίως στα προβλήματα του τόπου. Πέρα από την οργανωτική και πολιτική δουλειά, αυτό που είναι ο βασικός στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου. Ζούμε σε έναν τόπο με ιδιαιτερότητες και πρέπει να είμαστε πάντα ενεργοί και διεκδικητικοί και απέναντι στην Αθήνα και σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, οπότε θα μας βλέπετε από δω και πέρα σε όλα τα γεγονότα τα οποία αφορούν την περιοχή μας» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Δαμιανίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.