Ανοιγμα στην κοινωνια απο τον «Αθηνιων»

Μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά έκλεισε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών ν.Ροδόπης «Αθηνίων» με τη Γιορτή των εργαστηρίων του στο μέγαρο Στάλιου

Ένας νέος θεσμός έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην αυλή του Μεγάρου Στάλιου, η Γιορτή εργαστηρίων Αθηνίωνα 2016, η οποία έκλεισε την φετινή χρονιά λειτουργίας των εργαστηρίων. Τη γιορτινή αυτή βραδιά γεμάτη τραγούδι, χορό, φαγητό, κληρώσεις δώρων και απονομές, αφιερωμένη στους μαθητές και τους δασκάλους των εργαστηρίων του, τίμησαν με τη συμμετοχή τους η χορωδία «Εύμολπος», ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος «Θράκες» και ορχήστρα υπό την επιμέλεια του κ. Χρήστου Χατζόπουλου.
 
Τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών ν.Ροδόπης «Αθηνίων» ελπίζουν πως αυτή η εκδήλωση θα γίνει θεσμός και θα σηματοδοτεί κάθε χρόνο την ολοκλήρωση της καλλιτεχνικής χρονιάς και την αρχή του διαλείμματος του καλοκαιριού για την καλλιτεχνική τους δράση μέχρι το φθινόπωρο και όχι μόνο.
 
Ο Σύλλογος άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχει πάρει απόφαση να παίξει σημαντικό ρόλο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στα πολιτιστικά πράγματα της Κομοτηνής, θέλοντας να εδραιώσουν τα εικαστικά στο νομό Ροδόπης, να έχουν μια διείσδυση της εικαστικής τέχνης και του λογισμού στα πολιτιστικά πράγματα, και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν με τη βοήθεια των φίλων του συλλόγου το επόμενο διάστημα. 
 
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Αθηνίωνα κ. Άρης Ασσαριωτάκης, αυτή η εκδήλωση θα εδραιωθεί σαν γιορτή του συλλόγου ώστε να τιμά αυτούς που μαθήτευσαν στα τμήματα των εργαστηρίων, καθώς όπως σημείωσε η μαθητεία στην τέχνη «απαιτεί  εκτός από υπομονή, επιμονή και ταλέντο, πολύ κόπο και πολύ μοναξιά για να φτάσεις σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα».
 
Σημείωσε δε πως πέρυσι, που εγκαινίασαν τα εργαστήρια στο νέο χώρο του Συλλόγου, το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, καλώντας τον κόσμο ο οποίος είχε εντυπωσιακή ανταπόκριση, με τη συμμετοχή 100 ατόμων στα εργαστήρια από τα οποία τα 70 έμειναν μέχρι το τέλος, ένα εξαιρετικά μεγάλο νούμερο κατά τον ίδιο.
 
Τα μέλη του συλλόγου ήταν πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, για αυτό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη γιορτή ώστε να ενθαρρύνουν παράλληλα αυτούς που είναι «μικροί Βαν Γκογκ, μικροί Σταθόπουλοι, μικροί Χαλεπάδες. Είναι ανάμεσά μας και οφείλαμε σαν σύλλογος καλλιτεχνών να τους ανακαλύψουμε, και αυτό θα κάνουμε από εδώ και στο εξής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου.
 
Φέτος λειτούργησαν 9 εργαστήρια, με τις ομάδες να έχουν κατορθώσει, σύμφωνα με τον κ. Ασσαριωτάκη, να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία και εκτίθονταν προς τέρψη των συμμετεχόντων στη γιορτή στο χώρο το αρχοντικού. «Είναι παιδιά με ταλέντο και ικανότητες, που προπαντός ενστερνίζονται το ρητό του Μ. Αλεξανδρου το ζην το οφείλω στους γονείς μου, το ευ ζην στο δάσκαλό μου» και όλος ο σύλλογος είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.