Ανοιγει τις πορτες της η «ΣΤΕΓΗ» των Λεσχων Lions Ορφεας Κομοτηνης και Leo Θραξιππος

Έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη να φιλοξενεί προσωρινά έως και 10 συμπολίτες μας - Κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία για την ολοκλήρωση του κτιρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτου και Χαρισίου Βαμβακά

Στην τελική ευθείας για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος «ΣΤΕΓΗ», που ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες και αφορά στη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας για τους άστεγους συμπολίτες μας, βρίσκονται οι έχοντες την πρωτοβουλία Λέσχη Lions Ορφέας Κομοτηνής και Λέσχη Leo Θράξιππος.
 
Όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Λέσχης Lions Ορφέας Κομοτηνής κ. Ζωή Κοσμίδου, σε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, ο χώρος βρέθηκε και νοικιάστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, και μέχρι τέλος του μήνα θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους πρώτους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Πρόκειται για μία μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Χαρισίου Βαμβακά, η οποία διαθέτει πέντε διακριτά δωμάτια, κοινόχρηστο χώρο σαλονιού και τραπεζαρίας, καθώς και χώρους υγιεινής και καθαριότητας, ο οποίος σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα.
 
Ήδη με τη βοήθεια τόσο των εθελοντών της Λέσχης, όσο και ιδιωτών εθελοντών, καθώς και των φορέων της πόλης, όπως ο Δήμος, η Περιφέρεια αλλά και η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια, από την αρχή, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο κτίριο, το οποίο διαθέτει ήδη και κομμάτι του βασικού εξοπλισμού που απαιτείται.
 
Ωστόσο όπως σημείωσε η κ. Κοσμίδου παραμένουν ακόμα οι ανάγκες για τον περαιτέρω εξοπλισμό της Στέγης με ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμός, λευκά είδη έως και αναλώσιμα τρόφιμα, καλώντας το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, να προσφέρει το κατά δύναμιν. 

Ζωή Κοσμίδου «Δεν είμαστε για να αποκαταστήσουμε τους φορείς και τις δράσεις τους, αλλά για να τους βοηθήσουμε στο σημαντικό έργο που καταβάλλουν» 

«Σύνθημα του Λιονισμού, εδώ και εκατό χρόνια της ύπαρξής του, είναι το “Υπηρετούμε”. Έτσι και εμείς από τη δική μας σκοπιά όλα τα χρόνια λειτουργίας της Λέσχης δραστηριοποιούμαστε με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής του συνόλου των κατοίκων της περιοχής, σε τομείς όπως η υγεία, το περιβάλλον κ.ο.κ. Η προσφορά μας είναι εθελοντική» συνέχισε επισημαίνοντας πως «σκοπός μας είναι η βοήθεια και η ενίσχυση του κοινωνικού έργου των αρμοδίων φορέων. Δεν είμαστε για να αποκαταστήσουμε τους φορείς και τις δράσεις τους, αλλά για να τους βοηθήσουμε στο σημαντικό έργο που καταβάλλουν».
 

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και σπουδαία και σε αυτή τη προσπάθεια στέκονται δίπλα μας όλοι» τόνισε η ίδια υπογραμμίζοντας την υποχρέωση όλων «να στηρίξουμε τον διπλανό μας» εκφράζοντας τέλος την πεποίθηση πως με τη συνέχεια της εθελοντικής προσφοράς και στήριξης όλης της τοπικής κοινωνίας, η Στέγη θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους φιλοξενούμενούς της έως και το τέλος του τρέχοντος μηνός. 

Ξανθούλα Δουμπουλάκη «Δεν λύνεται το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και στην Κομοτηνή, αλλά αποτελεί ένα πρώτο βήμα» 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση της κ. Ξανθούλας Δουμπουλάκη, γραμματέα της Λέσχης Lions Ορφέας Κομοτηνής η οποία τόνισε πως πρόκειται «για μία προσφορά στέγης προσωρινής φιλοξενίας για την ικανοποίηση των πολύ επιτακτικών αναγκών που υπάρχουν και στη δική μας κοινωνία». «Δεν υποκαθιστούμε ρόλους, συμπληρώνουμε και αυτό θέλουμε να γίνει κατανοητό από το κοινό της πόλης, το ότι δηλαδή όλη η προσπάθεια γίνεται με αγαθή προέλευση και διάθεση προσφοράς, που αποτελούν και την φύση των Lions» τόνισε. «Δεν λύνεται το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει και στην Κομοτηνή, αλλά αποτελεί ένα πρώτο βήμα» συνέχισε η ίδια υπογραμμίζοντας πως ενδεχομένως η εύρεση μίας έστω και προσωρινής στέγης, δίνει τη δυνατότητα στον φιλοξενούμενο να επικεντρωθεί και να αναζητήσει απασχόληση αλλά και την ένταξή του στον παραγωγικό κύκλο.
 
‘Ένα σύντομο ιστορικό της πρωτοβουλίας παρέθεσε με τη σειρά του ο ταμίας της Λέσχης κ. Στέλιος Βαχανελίδης, ξεκινώντας από τη βοήθεια που προσέφεραν πέρυσι τα μέλη της Λέσχης στους πρόσφυγες που κατέφθαναν στο λιμάνι της Καβάλας. «Κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμο Κομοτηνής διαπιστώσαμε τις ανάγκες που υπάρχουν και στην τοπική κοινωνία και αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να επικεντρωθούμε στους συμπολίτες μας» δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, το οποίο ωστόσο «με τη βοήθεια όλων θα στεφθεί από επιτυχία». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.