Ανοιχτος και δημιουργικος διαλογος για την πορεια του ΠΑΣΟΚ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κομοτηνής διοργάνωσε ανοιχτή δημοτική ολομέλεια με θέμα τον διάλογο για την Εθνική Συνδιάσκεψη «Η πορεία του ΠΑΣΟΚ – Πολιτικές θέσεις και στρατηγική για μια νέα προοδευτική κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία» στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, το βράδυ της Πέμπτης. Μέλη και φίλοι του Κινήματος αξιολόγησαν την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την Εθνική Συνδιάσκεψη και την αξιοποίησαν τοπικά με έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο, στον οποίο τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Σοφία Μενεσελίδου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις»

Η συντονίστρια της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου εξήγησε ότι πρόκειται για μια διαδικασία συζήτησης για τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες του κινήματος στις 11 του Νοέμβρη, η οποία έχει προβλεφθεί από το κέντρο με σκοπό να γίνει ένας γόνιμος προβληματισμός πάνω στο θέμα της εκλογής του προέδρου. «Η δημοτική ολομέλεια της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή είναι μια από τις διαδικασίες οι οποίες έχουν προβλεφθεί από το κόμμα κεντρικά, ώστε να μπούμε ως δημοτικές οργανώσεις σε μια διαδικασία συζήτησης για τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες του κινήματός μας, μέσα από μια διαδικασία γόνιμου προβληματισμού, μέσα από μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην επιλογή τόσο του προέδρου, όσο και του ευρύτερου πολιτικού πλαισίου που θα πρέπει να συνοδεύει τη νέα αρχή στην οποία καλείται το ΠΑΣΟΚ από τις 12 Νοέμβρη».

Για το πόσο εύκολο είναι συλλογικά να εκφραστεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στο πρόσωπο του προέδρου, η κ. Μενεσελίδου τόνισε: «Νομίζω ότι το ζητούμενο είναι, πριν από τη συλλογική έκφραση, να μπορέσουμε να εκφραστούμε ατομικά ως μέλη και φίλοι, μέσα πάντοτε από έναν συγκροτημένο λόγο και από μια συγκροτημένη πολιτική θέση και πολιτική άποψη. Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει σε όλη τη διάρκεια αυτής της μακρόχρονης πολιτικής του διαδρομής να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις, να καταλήγει σε έναν κοινό παρανομαστή, σε έναν κοινό εκφραστή των πολιτικών του θέσεων, που θα είναι ο νέος ηγέτης του κινήματος».

Στην ερώτηση «τι είναι αυτό που προβληματίζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί», κ. Μενελεσίδου απάντησε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν τους προβληματίζει καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί και κατά το παρελθόν. «Εμάς δεν μας προβληματίζει καθόλου η συγκεκριμένη κατάσταση για το ότι έχουμε δοκιμαστεί και άλλη φορά. Είναι αναμενόμενες όλες αυτές οι πολώσεις εν μέσω μιας εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο θα καταφέρουμε να συνθέσουμε τις θέσεις μας και θα δείτε ότι, όπως το 1996 βγήκαμε ισχυροί και ενωμένοι και συνταχθήκαμε με τον πρόεδρο κ. Κώστα Σημίτη, άσχετα με τις προτιμήσεις τις πολιτικές του κάθε μέλους, έτσι ακριβώς θα γίνει και την 12η του Νοέμβρη».

Η κ. Μενεσελίδου
δεν συμφωνεί με κάποια από τα ρεπορτάζ των ημερών που λένε ότι «φυσάει αέρας Βενιζέλου στο Ν. Ροδόπης». «Το ρεπορτάζ δεν μπορεί να πει με ξεκάθαρη ματιά τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί οι φίλοι και τα μέλη δεν έχουν εκφραστεί ακόμη. Έχουν εκφραστεί κάποια στελέχη ένθεν και ένθεν, όπως υπάρχουν και υποστηρικτές του κ. Σκανδαλίδη. Το ρεύμα θα εκφραστεί δια της ψήφους στις 11 Νοέμβρη».

Η συντονίστρια της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κομοτηνής πιστεύει ότι οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες γι’ αυτήν την αναμέτρηση. «Τουλάχιστον οι ενδείξεις που έχουμε, συζητώντας με τα στελέχη μας και τα μέλη μας, είναι ότι θα προσέλθουν μαζικά».

Όσον αφορά στα μητρώα φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εγγραφές, ενώ τα μητρώα θα παραμείνουν ανοιχτά για εγγραφές νέων μελών και φιλών μέχρι την 1η Νοεμβρίου. «Τα μητρώα από τα κεντρικά, σε συνεργασία με την εδώ γραμματεία της νομαρχιακής, διαρκώς ανανεώνονται, διαρκώς ελέγχονται για τυχόν διαφοροποιήσεις στοιχείων. Πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν και στελέχη και φίλοι, οι οποίοι προσέρχονται για να εγγραφούν. Τα μητρώα θα κλείσουν την 1η Νοεμβρίου, προκειμένου να γίνουν οι τελικοί έλεγχοι και θα ξανανοίξουν στις 11 Νοέμβρη, την ημέρα των εκλογών».

Παύλος Δαμιανίδης:

«Δεν υπάρχουν «στρατόπεδα», ο καθένας θα εκφραστεί στην κάλπη»

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, κ. Παύλο Δαμιανίδη, σε επίπεδο νομού δεν θα δούμε «τα στρατόπεδα» που βλέπουμε στην Αθήνα και τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα εκφραστούν στην κάλπη. «Νομίζω ότι μέχρι σήμερα η πορεία μας, τουλάχιστον σε επίπεδο νομού, έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις, δεν υπάρχουν ταξινομήσεις σε στρατόπεδα και δεν υπάρχει και δημόσια κόντρα μεταξύ των στελεχών. Ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει για την εκλογή του προέδρου και θα το εκφράσει στην κάλπη. Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να δοθεί καμία αφορμή και κανένα δικαίωμα δημόσιας αντιπαράθεσης. Νομίζω ότι μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και συντροφικότητας πορευόμαστε προς την κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, που είναι πρωτόγνωρη για το ελληνικό πολιτικό σύστημα: της εκλογής προέδρου ενός μεγάλου κόμματος από τη βάση».

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.