Ανοιχτη συζητηση με θεμα «Διαχρονικοι φραχτες και αναπηρια»

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο κτίριο του «Περπατώ»

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Διαχρονικοί φράχτες και αναπηρία» διοργανώνει η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» σε συνεργασία με τον «Περπατώ». Η συζήτηση θα λάβει χώρα στο κτίριο του Συλλόγου «Περπατώ» την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 19.00. 

«Ο αποκλεισμός δεν γνωρίζει σύνορα»

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Μηδενική Ανοχή» αναφέρει:
 
Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» ως μία συλλογικότητα ενεργοποιημένων, ανεξάρτητων, ακηδεμόνευτων και χειραφετημένων αναπήρων καλεί σε μαζική συμμετοχή των ανθρώπων που βιώνουν την ζώσα κατάσταση της αναπηρίας στη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια του φράχτη του Έβρου.
 
Ο φόρος αίματος των πνιγμένων συνάνθρωπων μας δεν μπορεί να αποτελεί την δικαιολογία της δήθεν ασφάλειας μας.
 
Όχι στους φράχτες που εμποδίζουν. Μετωπικά και απερίφραστα, οι εξουσιαστές των καιρών επιδιώκουν να μας εξηγήσουν και αναλύσουν ότι ο πάτος του Αιγαίου είναι ο μόνος ρεαλιστικός προορισμός! Ως εδώ! Ταυτόχρονα χρέος μας αλλά και σκοπός είναι να αναδειχτούν ΚΑΙ τα δίκαια αιτήματα των αναπήρων που συστηματικά περιθωριοποιούνται από το κράτος και την κοινωνία και έχουν ανισότιμη συμμετοχή στην ουσιαστική απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
 
Η πλήρης απαξίωση της πολυπληθούς κοινωνικής ομάδας των ΑμεΑ ,οι άθλιες συνθήκες στα κλειστά ιδρύματα της χώρας, η περιθωριακή αντιμετώπιση των προσφύγων με αναπηρία, η άγνοια των κινημάτων που παραβλέπει ιστορικά δεδομένα, όπως οι μαζικές εκκαθαρίσεις 275.000 αναπήρων μέσα από το πρόγραμμα Τ4 της ναζιστικής Γερμανίας, οι «απόψεις» της ναζιστικής συμμορίας Χ.Α η οποία επιδιώκει την φυσική μας εξόντωση καθώς και οι επιθέσεις σε μετανάστες, αντιφασίστες, ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) ανάπηρους/ες από συμμορίτες του ναζιστικού μορφώματος δεν μας αφήνει αδιάφορους/ες. Ενιαίο μέτωπο με όρους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για όλες και όλους. Στους εξουσιαστές των καιρών που μας πιέζουν να μετάσχουμε στην εθνική υπόθεση σωτηρίας της πατρίδας με αντάλλαγμα την κοινωνική μας αξιοπρέπεια απαντάμε με συστράτευση όλων εκείνων των δυνάμεων που διαθέτουν «κοινό κωδικό». Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Ανθρωπισμός, Αποδοχή της Ανθρώπινης ποικιλομορφίας, Ελευθερία.
 
Η κίνηση χειραφέτησης ΑμεΑ συμμετέχει στην αντιφασιστική πορεία στον φράχτη του Έβρου και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης διότι ο αποκλεισμός δεν γνωρίζει σύνορα και η αλληλεγγύη μας αποδεικνύεται έμπρακτα και όχι διακηρυκτικά διότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ποικιλομορφία και την ανάδειξη όσων βιώνουν διαχρονικά ρατσιστικές στάσεις και συμπεριφορές αποτελεί για εμάς υπαρξιακή υποχρέωση. Οι αγώνες για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην ίδια την ζωή, δεν τελειώνουν ποτέ. Μηδενική ανοχή σε όσα παραβιάζουν την διαχωριστική γραμμή της αξιοπρέπειας των ανθρώπων με ή χωρίς αναπηρία, οι φράχτες που εμποδίζουν τις ζωές μας οφείλουν να πέσουν».
 
Να σημειωθεί τέλος ότι πέραν της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί και η προβολή 17λεπτου ντοκουμέντου με τίτλο «Από το άσυλο στην κοινωνία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.