Αννα Διαμαντοπουλου: •«Η Παιδεια νουμερο ενα προτεραιοτητα για το ΠΑΣΟΚ» •«Παιδεια δημοσια, δωρεαν, υψηλης ποιοτητας και για ολους», οι τεσσερις αξονες του ΠΑΣΟΚ για την παιδεια

Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής από φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησαν την ομιλία της βουλευτού του Κινήματος Άννας Διαμαντοπούλου την Παρασκευή το βράδυ. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ροδόπης κ. Πεταλωτής και κ. Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Ξάνθης κ Τσετίν Μάντατζη, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ κ. Παπακοσμάς, ο δήμαρχος Σώστη Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος, ο δήμαρχος Σαπών κ. Πιλιλίτσης, οι πρώην βουλευτές κ. Μανωλιά και κ. Γκαλήπ, οι αντινομάρχες κ. Δεβετζήογλου, κ. Μουσταφάογλου και Ριτβάν Κοτζά Μουμίν, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Καρδίμη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριανών κ. Χουσείν, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κοινού.

Σε δηλώσεις της προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η κ. Αννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες που περιλαμβάνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία και συγκεκριμένα, «παιδεία δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας και για όλους», επί των οποίων θα αναφερόταν και θα ανέλυε τις πολιτικές και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις. «Δημόσιο σχολείο που σημαίνει σχολείο αυτόνομο, σχολείο που παίζουν ρόλο η κοινωνία και η κοινότατα, σχολείο το οποίο είναι ανοιχτό και όχι όπως το σημερινό. Δωρεάν εκπαίδευση γιατί πρέπει να αντιμετωπισθούν τα τεράστια έξοδα των οικογενειών, τα φροντιστήρια όλα αυτά που επιβαρύνουν και διαλύουν το εισόδημα. Υψηλής ποιότητας παιδεία, που σημαίνει σχολείο με τεχνολογία, με υποδομές, με δασκάλους που επιμορφώνονται και αξιολογούνται αλλά και αμείβονται. Και τέλος η παιδεία για όλους που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείεται, είτε λόγω της καταγωγής του, είτε λόγω της φυλής του, είτε λόγω της οικονομικής του κατάστασης. Τέταρτος άξονας παιδεία υψηλής ποιότητας για όλους, που αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για ένα σοσιαλιστικό κόμμα. Όλα τα ελληνόπουλα όπου κι αν βρίσκονται να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην παιδεία μας Για όλα αυτά υπάρχει η δέσμευση του 5% για χρηματοδότηση και 2% για την παιδεία και 2% για την έρευνα και τεχνολογία και η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι από την πρώτη χρονιά που το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην κυβέρνηση θα δοθεί 1 δισεκατομμύριο επί πλέον στην παιδεία».

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης κ.Δαμιανίδης ήταν ο πρώτος που απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Ο κ. Δαμιανίδης αφού καλωσόρισε και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στη σειρά πολιτικών δράσεων και εκδηλώσεων με τα οποία, όπως είπε, «προσπαθούμε να αποκαλύψουμε τις πραγματικές συνέπειες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και να αναδείξουμε την διαφθορά, υποκρισία, αδιαφορία και την αναξιοπιστία μιας ετοιμόρροπης Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην εξουσία μελετώντας μόνο δημοσκοπήσεις και αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Παράλληλα όμως προσπαθούμε να αναδείξουμε ένα άλλο δρόμο, το δρόμο της προοπτικής και της ελπίδας, τον δρόμο που οραματίζεται για την πατρίδα μας ο πρόεδρός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου. Προσπαθούμε να διατυπώσουμε με έναν τρόπο ξεκάθαρο και σαφή τις θέσεις και τις προτάσεις μας, ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας με επίκεντρο τον άνθρωπο, με κοινωνική συμμετοχή και αλληλεγγύη, με πραγματική αποκέντρωση, με ενίσχυση θεσμών και δημοκρατίας, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Δαμιανίδης μίλησε για κοινωνική ανασφάλεια στην περιοχή μας, για ανεργία, για οικονομικά αδιέξοδα και μηδενική ανάπτυξη τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι ο μόνος σταθερός πόλος των πολιτικών προοδευτικών εξελίξεων στην χώρα μας και αποτελεί την ελπίδα και προοπτική για ανάπτυξη και ευημερία».
Ο κ. Δαμιανίδης μίλησε και για την Παιδεία τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι σε μια «Παιδεία που θέλει έναν απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο αυξάνει συνεχώς την πελατεία του με τις ιδιωτικές δομές, ούτε μια Παιδεία με τα προκάτ σχολεία, τις λαμαρίνες, που ο συντοπίτης μας Υπουργός εγκαινιάζει και καλεί να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας. Εμείς μιλάμε για την αναβαθμισμένη, δωρεάν, δημόσια Παιδεία για όλους».

Ο βουλευτής Ροδόπης κ. Πεταλωτής από την πλευρά του συμπλήρωσε κι αυτός τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχολικά κτίρια και γενικότερα στην Παιδεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδείου, που θέλει να οικειοποιηθεί τεράστιες εκτάσεις στο Πόρτο Λάγος, επαινώντας τον νομάρχη για τις ενέργειές του και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έβγαλε σε επιφάνεια τα σκάνδαλα, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει ευθύνες στην Κυβέρνηση. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν ο οποίος μίλησε για σοβαρές ελλείψεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως αυτό του σχολείου Μάστανλη στη Κομοτηνή, το οποίο είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ετοιμόρροπο και χωρίς προαύλιο χώρο, ενώ και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις στην Μειονοτική Εκπαίδευση η οποία, όπως είπε, «χωλαίνει».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.