«Ανησυχητικα» ησυχη η Δημοτικη Αγορα

Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά όχι πωλήσεις στη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής στην κίνηση της τελευταίας στιγμής ελπίζουν οι κρεοπώλες - Ποιοτικά, ντόπια και ασφαλή προϊόντα συνεχίζουν να διαθέτουν οι καταστηματάρχες

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, μια εποχή που συνήθως περνάμε με φίλους και συγγενείς, σε σπίτια γύρω από ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Σε παλαιότερες εποχές η αγορά της Κομοτηνής, και ιδιαίτερα η Δημοτική Αγορά, θα έσφυζε από κόσμο, που φορτωμένος σακούλες θα ψώνιζε το κρέας που θα καταναλωνόταν στο χριστουγεννιάτικό του τραπέζι, όμως αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
 
Τώρα πλέον έρχονται, ενδιαφέρονται, ρωτούν για τιμές όμως τελικά φαίνεται ότι περιμένουν την τελευταία στιγμή, για να κάνουν τα καθιερωμένα τους ψώνια. 

«Προς το παρόν υπάρχει η έρευνα της αγοράς» 

«Είναι ανησυχητική η ησυχία» σημειώνει ο κ. Περικλής Δογραματζής, πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ροδόπης, μιας και οι καταναλωτές περνούν από τα καταστήματα, ρωτούν αλλά  δυστυχώς ακόμα δεν αγοράζουν.
 
«Προς το παρόν υπάρχει η έρευνα της αγοράς. Ο κόσμος περνά να δει τις τιμές, την ποιότητα των κρεάτων. Οι καταναλωτές της Δημοτικής Αγοράς γνωρίζουν τους επαγγελματίες, ξέρουν από πού θα ψωνίσουν και τα προϊόντα», τονίζει, δίνοντας μεγάλη σημασία σε αυτή την άρρηκτη σχέση μεταξύ κρεοπωλών και πελατών.
 
Για αυτό και ελπίζουν σε μαζική προσέλευση τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως δεν τρέφουν και αυταπάτες πως θα φτάσουν την κίνηση των παλιών καλών ημερών.
 
«Ο κόσμος τι να πρωτοπληρώσει, ΕΝΦΙΑ, υποχρεώσεις, τέλη, είναι πάρα πολλά, για τα οποία όλοι βάζουμε προτεραιότητες», σημειώνει ο κ. Δογραματζής, όμως επισημαίνει πως οι Έλληνες ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες «συνηθίζουν» να βρίσκουν τρόπο να κόψουν από κάπου και να κάνουν τις αγορές του. 

Εξασφαλισμένο το κρέας από τα κρεοπωλεία 

Οι κρεοπώλες πάντως, παρά τα προβλήματα και την οικονομική κρίση, αλλά και τον ανταγωνισμό, πολλές φορές αθέμιτο, από άλλες πηγές και τη «διαρροή» πελατών στη Βουλγαρία για αγορά κρέατος, συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικά ντόπια προϊόντα, τα οποία έχουν περάσει από όλους τους νόμιμους ελέγχους και διαδικασίες, ώστε να διασφαλιστεί τι τρώει ο καταναλωτής.
 

«Υπάρχει κόσμος που πάει στα ‘φτηνά’ όμως ο κόσμος που είναι γνώστης θα έρθει, θα δει το εντόπιο, την ποιότητα» σημειώνει, υπενθυμίζοντας πως τα κρέατα που κυκλοφορούν στα καταστήματα είναι όλα ελεγμένα, έχοντας περάσει από τα σφαγεία με όλες τις κατάλληλες διαδικασίες. «Αυτό να έχει υπόψη ο κόσμος, γιατί δεν είναι μόνο το χρήμα, εμείς πληρώνουμε και τους μεταφορείς, και τους σφαγείς και τους γιατρούς, για να είναι και ο κόσμος ασφαλής και εμείς να είμαστε εξασφαλισμένοι» σημειώνει, υπενθυμίζοντας πως οι λαθροσφαγές πέρα από παράνομες, είναι και επικίνδυνες για την υγεία του καταναλωτή, αφού ούτε η υγεία του ζώου είναι πιστοποιημένη από κάποιον φορέα, ούτε και ο τρόπος της σφαγής και της διάθεσής του. 

Η ποιότητα κάνει τη διαφορά 

Να σημειώσουμε πως οι τιμές παραμένουν ίδιες με πέρυσι, με τις χοιρινές μπριζόλες να πωλούνται προς 6.20 ευρώ το κιλό, μπούτι χωρίς κόκκαλο προς 7.50 ευρώ το κιλό, σπάλα προς 4 ευρώ το κιλό, ενώ η γαλοπούλα πωλείται στα 7 ευρώ το κιλό.
 

Κλείνοντας ο κ. Δογραματζής τόνισε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν πως θα πάρουν το χοιρινό, την πανσέτα ή τη μπριζόλα φτηνά, χωρίς να συνειδητοποιούν πως θα πάρουν και το λίπος. «Εμείς έχουμε διατίμηση σε κάθε προϊόν, και υπάρχει και η ποιότητα των κρεάτων. Αυτή είναι η διαφορά» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Δογραματζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.