Ανησυχια στις ταξεις των εργαζομενων του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Από την επιστροφή 7 πρώην σχολικών φυλάκων νυν τραυματιοφορέων στις σχολικές θέσεις τους - Έκκληση για πρόσληψη προσωπικού απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Προβληματισμό στις τάξεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής προκαλεί έγγραφο του υπ. Εσωτερικών (αρ. πρωτ. 24838-24-4-19) σύμφωνα με το οποίο δίδεται η δυνατότητα σε  7  πρώην σχολικούς φύλακες  οι οποίοι επαύθησαν προ 6ετιας από τα δημόσια σχολεία και απορροφήθηκαν την τελευταία  3ετια από το νοσοκομείο Κομοτηνής ως  τραυματιοφορείς, να επιστρέψουν στους δήμους και στα σχολεία που υπηρετούσαν. Μάλιστα τα πρώτα ΦΕΚ ήδη κατέφθασαν στο Σισμανόγλειο με κατεπείγον χαρακτήρα.
 
Το θέμα θίγει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο οποίος κατ’ αρχάς χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση της ασφάλειας των δημόσιων σχολείων, ταυτόχρονα όμως καταθέτει τον αιφνιδιασμό του καθώς «από τους 26 υγειονομικούς  βοηθούς  ξαφνικά χάνουμε τους 7,  μια απώλεια της τάξεως  του 37%  της δύναμής μας, η οποία  καθιστά  πλέον  αδύνατη  την κατάρτιση του προγράμματος μιας νευραλγικής ειδικότητας του νοσοκομείου μας».
 
 Ο Σύλλογος ανατρέχει στο πρόσφατο παρελθόν σημειώνοντας ότι «παρόμοιες καταστάσεις  ζήσαμε και  κατά το παρελθόν, όταν στα πλαίσια της προεκλογικής  εφίδρωσης  του Σεπτεμβρίου του  2015 πρόεκυψαν  μια σειρά αιφνιδιαστικών μετατάξεων, οι οποίες μας παρέλυσαν  στην κυριολεξία  και χρειάστηκε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ούτως ώστε να ανακάμψουμε», για να απευθύνει έκκληση «επειδή δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε το ίδιο έργο ως θεατές», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, τόσο προς το υπουργείο υγείας, όσο και στην 4η  ΥΠΕ και την διοίκηση του νοσοκομείου, να επισπεύσουν τις ενέργειες τους, έτσι ώστε «να αντληθεί μια επιπρόσθετη πίστωση  για την άμεση πρόσληψη τουλάχιστον επικουρικού προσωπικού, μιας και η προκήρυξη που οσονούπω θα τρέξει  και μας αναλογούν 10 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού (μη ιατρικού)  μέσω ΑΣΕΠ, απαιτεί ένα βάθος χρόνου το οποίο ενδεχομένως και να  αποβεί μοιραίο για εμάς».
 
«Επειδή όμως» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής «γνωρίζουμε ότι η παραπάνω  ατυχής  συγκυρία  έλαβε χώρα  σε ένα με δυο νοσοκομεία της  Β. Ελλάδας και  ότι στα πλαίσια στήριξης μια  δομής  δεν θα επιτραπεί να αποδομηθεί  μια άλλη  ευαίσθητη δομή,  ήσσονος  σημασίας, ευελπιστούμε για τις τάχιστες ενέργειες, ούτως ώστε να μην αποκοπεί βιαίως, αυτή η μεγάλη προσπάθεια που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο μας, μια προσπάθεια που εκτιμήθηκε τόσο από τους εργαζομένους όσο και από την τοπική κοινωνία, μια προσπάθεια,  η οποία θα ήταν  άδικο να  θυσιαστεί  στο βωμό  οποιασδήποτε  προεκλογικής σκοπιμότητας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.