«Αγγιζει» την διασταυρωση προς Αλεξανδρουπολη ο Καθετος αξονας

Με γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Κάθετου άξονα της Νυμφαίας

Στην τελική ευθεία έχει μπει κυριολεκτικά η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, μιας και οι χωματουργικές εργασίες και η πρώτη στρώση για την άσφαλτο είναι ορατή πλέον από τη διασταύρωση του κόμβου της Εγνατίας προς Αλεξανδρούπολη.
 
Ήδη εδώ και μερικές μέρες ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν περιορίσει το δρόμο, όμως και από πλευράς κατασκευής οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, μιας και εκεί που μέχρι πρόσφατα ήταν μόνο χώμα έχει αρχίσει η δημιουργία του δρόμου.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως το πέρας των εργασιών υπολογίζεται για την άνοιξη του 2017, και μεγάλο μέρος του δρόμου, καθώς και οι απαραίτητες γέφυρες έχουν κατασκευαστεί.
 
Με την βροχερή περίοδο όμως να έχει ξεκινήσει, παραμένει άγνωστο αν η κατασκευή θα συνεχίσει κανονικά ώστε να είναι έτοιμος ο δρόμος, παρόλα αυτά η σημαντική πρόοδος δείχνει πως ο ανάδοχος είναι αποφασισμένος να τελειώσει το έργο.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η μη ολοκλήρωση του νότιου τμήματος της Εγνατίας ήταν ένας από τους δεδηλωμένους λόγους για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η κίνηση στον κάθετο άξονα φορτηγών και λεωφορείων, και με την ολοκλήρωση του δρόμου θα υπάρχει και εάν ισχυρό επιχείρημα για το πλήρες άνοιγμα του κάθετου άξονα στην κυκλοφορία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.