Ανεξελεγκτη για δευτερη ημερα η φωτια στην Θασο

Ανεξέλεγκτα μαίνονται από χθες τέσσερα πύρινα μέτωπα και η πυροσβεστική ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η «μάχη» με τις φλόγες στην Θάσο, όπου τα τέσσερα μέτωπα παραμένουν ενεργά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.
Τα  μέτωπα της πυρκαγιάς έκαιγαν ανεξέλεγκτα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ευτυχώς να κινηθούν να τεθούν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές και αγροτικές υποδομές.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα ξεκίνησαν και πάλι τις ρίψεις νερού από αέρος: Επιχειρούν 7 Canadair, 2 Πετζετέλ και 6 ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες, 11 οχήματα ΟΤΑ και 3 μηχανήματα.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως χθες Σάββατο έτσι και σήμερα Κυριακή δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε επικεντρώθηκε στους ορεινούς οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι του Πρίνου, όπου κάηκαν σπίτια περιμετρικά των οικισμών, που είχαν προηγουμένως εκκενωθεί. 

Επίσης, επέστρεψαν οι μοναχές στα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και Αρχαγγέλου που είχαν απομακρυνθεί από το απόγευμα του Σαββάτου.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επιθεωρούν από αέρος με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τις φωτιές του νησιού, και στη συνέχεα θα συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη των φορών προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Θάσου, στις δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για μια δύσκολη νύχτα που όμως επιχειρησιακά εξελίχθηκε καλά, καθώς η φωτιά δεν προχώρησε σε επικίνδυνες περιοχές ώστε να τεθούν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές και αγροτικές υποδομές.  Ο κ. Χατζηεμμανουήλ δεν κρύβει την ανησυχία του για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και σημειώνει ότι σήμερα ο συντονισμός της κρατικής μηχανής είναι καλύτερος και ουσιαστικότερος αφού έχουν αυξηθεί τα επίγεια και εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Τα μεσάνυχτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο της Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους κατοίκους της Θάσου, που δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο 24ωρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.