Ανεξαρτητοποιηθηκε απο την Κοινωνικη Συμμαχια και ο Γιωργος Ουστογλου

Με επιστολή που απευθύνει στον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ κ. Ιωάννη Τελλίδη, όπως επιτάσσει η διαδικασία, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Περιφερειακού Σύμβουλου σήμερα κ. Γεώργιος Ούστογλου δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την «Κοινωνική Συμμαχία» του κ. Άρη Γιαννακίδη. Ο λόγος που τον έκανε να πάρει αυτήν την απόφαση, όπως αναφέρει η δήλωση, ήταν η στρατηγική για τις εκλογές του Μαΐου της «Κοινωνικής Συμμαχίας» όπου επικράτησε ο πολιτικός αμοραλισμός και η αλαζονεία που είχε ως αποτέλεσμα οι στόχοι και οι προτεραιότητες της «Κοινωνικής Συμμαχίας» να γίνουν θολοί και δυσδιάκριτοι.

Αναλυτικά η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Ούστογλου αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

στις Περιφερειακές εκλογές του 2010, αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία με τον συνδυασμό της Κοινωνικής Συμμαχίας, σ’ έναν θεσμό που για πρώτη φορά καθιερώθηκε στη χώρα μας, με τον Ν. 3852/10, αυτόν της αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ο λαός του Έβρου, με τίμησε με την ψήφο του και με ανέδειξε πρώτο Περιφερειακό σύμβουλο στον Έβρο και τον ευχαριστώ γι’ αυτό, στο πρώτο Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο της Α.Μ.Θ.

Από την θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και του Περιφερειακού Σύμβουλου σήμερα, προσπάθησα να υπηρετήσω και να προσφέρω το καλύτερο στους πολίτες της Περιφέρειάς μας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, την ειλικρίνεια, τη συνέργεια και τη συλλογικότητα στο βαθμό που επέτρεπε ο Ν. 3852/10, και οδηγό τη συνείδησή μου και την ιδεολογία μου.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες, η συνοχή της παράταξής μας τραυματίστηκε, οι στόχοι και οι προτεραιότητες μας έγιναν θολοί και δυσδιάκριτοι με κορυφαίο γεγονός την στρατηγική για τις εκλογές του Μαΐου, όπου επικράτησε ο πολιτικός αμοραλισμός και η αλαζονεία.

Κύριε πρόεδρε, επειδή στην πολιτική μας λειτουργία θα πρέπει να μας διακρίνει η εντιμότητα, το ήθος και η προσήλωση στους στόχους μας σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες που έχουμε, είχα αποφασίσει εδώ και καιρό, να ανεξαρτητοποιηθώ, από την παράταξη της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Ο λόγος που δεν το έκανα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν η εκλογική διαδικασία του Μαΐου και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να συνδεθεί η ανεξαρτητοποίησή μου με την εκλογική διαδικασία ή να το εκμεταλλευτούν πολιτικά οι αντίπαλες παρατάξεις και γι’ αυτό υποβάλλω σήμερα τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου απ’ το συνδυασμό της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέρφους μου, τον Περιφερειάρχη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους φορείς, όλες τις κοινωνικές ομάδες και τους πολίτες για την αγαστή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια και να δηλώσω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα που απέμεινε έως τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, θα αγωνιστώ με την ίδια δύναμη για το καλό του τόπου και της Περιφέρειάς μας, πάντα με γνώμονα την συνείδησή μου, την ιδεολογία μου και το κοινό καλό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.