Ανεξαρτητη Ενωτικη Πρωτοβουλια: Η ΠΕ Καβαλας λειτουργει σαν «μαγαζι για θεληματα»

Καταδικάζουν την παραχώρηση μηχανημάτων έργων στον Δήμο Παγγαίου

Σκωπτικά σχολιάζουν τις ενέργειες της ΠΕ Καβάλας, που αφορούν στις παραχωρήσεις μηχανημάτων  έργου της ΠΑΜΘ στον Δήμο Παγγαίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ.κ. Χρήστος Χατζηπέμου και Δημήτρης Λυμπεράκης.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι εξηγούν ότι η εισήγηση συζήτησης του θέματος και η προτεινόμενη προς υπογραφή σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στο Δήμο Παγγαίου, μέσα από μια σειρά νομικών ελαττωμάτων αλλά και ουσιαστικών ελλείψεων, προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης μηχανημάτων έργου (γκρέιντερ, μπουλντόζα κλπ) από την Περιφέρεια στο Δήμο, δίχως κάποια σημαντική αιτιολογία.

Την ίδια ώρα υπενθυμίζουν τις σχετικές αποφάσεις που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας  για μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση των πλημμυρών σε Θάσο και Καβάλα, τονίζοντας ότι «στη μια περίπτωση τα μηχανήματα έργου στην ΠΕ Καβάλας…περισσεύουν και παραχωρούνται στο Δήμο Παγγαίου και στην άλλη περίπτωση για την αντιμετώπιση αναγκών της η ΠΕ Καβάλας αναγκάζεται να μισθώνει μηχανήματα».

Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:

«Διαβαθμιδική συνεργασία» έχει ονομάσει την προσπάθειά της, η ΠΕ Καβάλας
να παραχωρήσει την χρήση μηχανημάτων έργου στο Δήμο Παγγαίου, προσπάθεια
που πρόκειται να συζητηθεί στο προσεχές δια περιφοράς Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η εισήγηση συζήτησης του θέματος και η προτεινόμενη προς υπογραφή σύμβαση
ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στο Δήμο Παγγαίου, μέσα από μια σειρά
νομικών ελαττωμάτων αλλά και ουσιαστικών ελλείψεων, προβλέπει την
παραχώρηση της χρήσης μηχανημάτων έργου (γκρέιντερ, μπουλντόζα κλπ) από την Περιφέρεια στο Δήμο, χωρίς κάποια σημαντική αιτιολογία, προφανώς γιατί έκρινε η Διοίκηση ότι στην Περιφέρεια τα μηχανήματα …περισσεύουν.

Κι εδώ είναι που γεννάται ένα ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα:

Από την Οικονομική Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2020 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διενέργεια με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της παροχής υπηρεσίας «Μισθώσεις μηχανημάτων έργου για την επείγουσα αντιμετώπιση πλημμυρών στη νήσο Θάσο» συνολικού προϋπολογισμού 328.104,00 πλέον ΦΠΑ 24%. Κι αυτό ενάμισι μήνα μετά τις πλημμύρες…

Από την Οικονομική Επιτροπή τον …Μάρτιο του 2020 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διενέργεια με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης της παροχής υπηρεσίας «Μισθώσεις μηχανημάτων έργου για την επείγουσα αντιμετώπιση πλημμυρών του Δήμου Καβάλας (παρατενάγια περιοχή & Β.Α. Παγγαίο)», προϋπολογισμού 99.944,00 ευρώ (με ΦΠΑ). Μετά από τέσσερις μήνες από τις πλημμύρες…

Στη μια περίπτωση τα μηχανήματα έργου στην ΠΕ Καβάλας …περισσεύουν και παραχωρούνται στο Δήμο Παγγαίου και στην άλλη περίπτωση για την αντιμετώπιση αναγκών της η ΠΕ Καβάλας αναγκάζεται να μισθώνει μηχανήματα.

Μαγαζί για θελήματα δηλαδή… Από την μία να εξυπηρετήσουμε το «δικό μας» δήμαρχο, κι από την άλλη να «στηρίξουμε» και τους …μικροεργολάβους αναθέτοντάς τους με τη διαδικασία της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης την διενέργεια κάποιων έργων.

Ότι τα μηχανήματα έργου που διαθέτει η Περιφέρεια θα ‘πρεπε ήδη να είναι στη Θάσο και στην Παρατενάγια περιοχή, παράγοντας ουσιαστικό έργο, ούτε που περνά από το μυαλό κάποιων… Ευτυχώς μετά το Νοέμβρη δεν είχαμε πολλές βροχές…».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.