«Ανευρη» η εκπτωτικη περιοδος στην Κομοτηνη

Πεσμένη σε σχέση με πέρυσι

Με την κίνηση να είναι ακόμα πιο χαμηλή από πέρυσι, ολοκληρώθηκε στις 15 Νοεμβρίου η θεσπισμένη δεκαπενθήμερη εκπτωτική περίοδος, με τους καταστηματάρχες της Κομοτηνής να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την κίνηση.
 
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, η αρχική έρευνα που πραγματοποίησαν έδειξε ότι σε αυτές τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες έχουν θεσμοθετηθεί τα τελευταία χρόνια, συμμετείχαν περισσότερες επιχειρήσεις από ό,τι πέρυσι.
 
Οι εκπτώσεις που έκαναν τα καταστήματα κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους στο 10-20%, όμως υπήρχαν και καταστήματα στα οποία οι εκπτώσεις έφτασαν στο 40%.
 
Παρόλο που περισσότερα καταστήματα συμμετείχαν φέτος, ο τζίρος ήταν χαμηλότερος από πέρυσι, κάτι που δείχνει πως παρά τις εκπτώσεις δεν υπήρξε ιδιαίτερη κίνηση στην αγορά.
 
Η κ. Κωνσταντινίδου σημείωσε πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν δείξει πως δεν βοηθούν την τοπική επιχειρηματικότητα, αντίθετα τη δυσχεραίνουν περισσότερο. Όπως εκτίμησε η ίδια, η εν λόγω εκπτωτική περίοδος δεν μπόρεσε να αποδώσει τα βέλτιστα, ιδιαίτερα για τις Κυριακές που τα καταστήματα μένουν ανοιχτά εντός του δεκαπενθημέρου. Η φιλοσοφία πίσω από αυτή την κίνηση, θύμισε η κ. Κωνσταντινίδου, ήταν πως θα υπάρξει αύξηση του τζίρου, η οποία όμως δεν ήρθε, αλλά και για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την κάλυψη αυτού του ωραρίου.
 
Όμως ούτε το ένα, ούτε το άλλο έγινε, για αυτό και η πρόεδρος του Εμπορικού εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη θέση ότι το Κυριακάτικο άνοιγμα δεν αποδίδει. «Είμαστε πολύ κατά των Κυριακών, είναι ένα μέτρο που δεν αποδίδει και δεν φέρνει αύξηση τζίρου στα καταστήματα. Αντίθετα αποτελεί μια μεταφορά τζίρου της επόμενης εβδομάδας» ανέφερε, τονίζοντας πως πλέον φαίνεται ότι η εκπτωτική περίοδος «κλέβει τζίρο» και από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, την ώρα που τα χρήματα που έχουν διαθέσιμα οι αγοραστές είναι πολύ περιορισμένα. «Δεν μας λείπουν ούτε μέρες, ούτε ώρες για την αγορά, χρήματα μας λείπουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.