Ανεβασε την τιμη για την προμηθεια Σαρωθρου και Φορτωτη ο Δημος Κομοτηνης

Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς για την προμήθειά τους μέσω του Φιλόδημου

Για ακόμα μια φορά σε διαγωνισμό για την προμήθεια ενός Τροχοφόρου Φορτωτή και ενός Σαρώθρου 5-6 m3 για τις ανάγκες των υπηρεσιών του προχωρά ο Δήμος Κομοτηνής, αυξάνοντας το τίμημα, μετά από τη μη προσέλευση ενδιαφερόμενων στους προηγούμενους.
 
Να θυμίσουμε πως ο Δήμος είχε προκηρύξει ξανά το διαγωνισμό δύο φορές, με το τίμημα για τα δύο οχήματα να είναι 400.000 ευρώ, όμως δεν κατατέθηκε καμία πρόταση και κηρύχθηκε άγονος.
 
Για αυτό και όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, αφού έκαναν μια έρευνα αγοράς με προμηθευτές να τους τονίζουν πως δεν προσήλθαν γιατί το ποσό ήταν υπερβολικά χαμηλό, αύξησαν το ποσό στα 460.000 ευρώ, από τα οποία 240.000 ευρώ θα καλύψει το πρόγραμμα Φιλόδημος και τα υπόλοιπα ο Δήμος Κομοτηνής από ίδιους πόρους.
 
Η προμήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων του Δήμου Κομοτηνής, που έχει προχωρήσει μέχρι τώρα με προμήθεια, μεταξύ άλλων, και απορριμματοφόρων, ώστε να κρατήσουν χαμηλότερα και τα κόστη.
 
Ο Δήμος έτσι θα αποκτήσει ένα καινούριο αναρροφητικό σάρωθρο, με χωρητικότητα του κάδου σαρωμάτων από 5 έως 6 κυβικά μέτρα για εργασίες καθαρισμού από απόβλητα δημοτικών εκτάσεων και οδών εντός και εκτός των οικισμών στα διοικητικά όρια του Δήμου Κομοτηνής.
 
Επίσης θα αποκτήσει και ένα τροχοφόρο φορτωτή με αρθρωτό πλαίσιο (σπαστό), με κάδο χωματουργικών εργασιών, χωρητικότητας τουλάχιστον 3,3 κυβικών μέτρων, βάρους λειτουργίας μηχανήματος τουλάχιστον 18 τόνους, κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., για εργασίες καθαρισμού από απόβλητα δημοτικών εκτάσεων, καθώς και για εργασίες κατασκευής συντήρησης τεχνικών έργων και υποδομών εντός και εκτός της πόλης της Κομοτηνής και των οικισμών στα διοικητικά όρια του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.