Ανελαβε καθηκοντα η Κατερινα Ιωαννιδου

«Ελπίζω πως θα προσθέσω ένα θετικό αποτύπωμα σε όσα έκαναν οι προηγούμενοι»

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ανέλαβε τα καθήκοντά της, ως Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού, η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, που ξεκίνησε τη θητεία της στις 2 Ιανουαρίου 2018.
 
Η κ. Ιωαννίδου, που ξεκίνησε την πρώτη της ημέρα με ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη που την τίμησε με την εμπιστοσύνη του, και σημείωσε πως θα προσπαθήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της να εκπληρώσει αυτά τα καθήκοντα.
 
Ένα από τα κυριότερα καθήκοντα της είναι ο συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου, κάτι που όπως τόνισε οι προκάτοχοί της έχουν κάνει με μεγάλη επιτυχία, και με δεδομένο ότι το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου είναι άριστο και άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο, πιστεύει πως όποια προβλήματα προκύψουν θα λυθούν με συνεργασία και συζήτηση.
 
Αυτό που φιλοδοξεί να προσθέσει κατά τη διάρκεια της θητείας της, είναι ένα θετικό αποτύπωμα σε όσα έκαναν οι προηγούμενοι.
 
Να υπενθυμίσουμε πως τα καθήκοντα της κ. Ιωαννίδου περιλαμβάνουν την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων της ως άνω Διεύθυνσης που περιλαμβάνει τα τμήματα: α) Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, β) Δημοτολογίου, Ληξιαρχείου, Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, γ) Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και δ) Διοικητικής Μέριμνας.
 
Ενδεικτικά ασκεί αρμοδιότητες που αφορούν την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου, την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών, καθώς και τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού, την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών, τη λειτουργία των Κ.Ε.Π. το συντονισμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου και την παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας τους, τη λειτουργία του προγράμματος Διαύγεια, την εποπτεία και ευθύνη του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων.
 
Επίσης είναι αρμόδια για την έκδοση και εξουσιοδότηση της υπογραφής όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες, πλην αυτών που ρητά έχει ανατεθεί ή ανατίθενται κατ’ άρθρο 88 του Ν. 3463/2006 σε δημοτικό σύμβουλο ή πρόεδρο τοπικού συμβουλίου ή προϊστάμενο ή στη Γενική Γραμματέα του Δήμου ή άλλο μόνιμο υπάλληλο του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.