«Ανευθυνη και προβληματικη η αντιπολιτευση στο Δημο Ιασμου»

Βόμβες του Δημάρχου Οντέρ Μουμίν για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της μη προσέλευσης δύο παρατάξεων

Λευκή αποχή λόγω της πραγματοποίησης των Συμβουλίων το πρωί φαίνεται πως κάνει η αντιπολίτευση

 
Την οργή του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν προκάλεσε η μη προσέλευση δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» με επικεφαλής τον Κυριάκο Αμούτζα και της «Δημοκρατική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Καδή Ισμέτ.
 
«Σήμερα για άλλη μια φορά, ενεργώντας από κοινού οι παρατάξεις του κ. Καδή και του κ. Αμούτζα, απέδειξαν ότι η αντιπολίτευση στο Δήμο Ιάσμου είναι ανεύθυνη και προβληματική» σημείωσε.
 
Όμως, δήλωσε, δεν θα τους περάσει, γιατί η πλειοψηφία είναι των Δημοτών, οι δημότες αποφάσισαν, και καλό θα είναι γρήγορα να αντιληφθούν και να αποδεχθούν το αποτέλεσμα.
 
«Δεν μπορεί με τέτοιες μεθοδεύσεις να μην επιτρέπουν στο συμβούλιο να πάρει αποφάσεις» σημείωσε, θυμίζοντας πως ανάμεσα στα θέματα περιλαμβανόταν η εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ, που είχε καταληκτική προθεσμία τις 31 Οκτωβρίου, και δεν μπορούν να τους εκλέξουν, ενώ είχαν προγραμματίσει να περάσουν και το ψήφισμα κατά του χρυσού, ένα θέμα το οποίο καίει την τοπική κοινωνία, το οποίο επίσης δεν μπορεί να συζητηθεί.
 
Παράλληλα υπήρξαν ζητήματα παράτασης και συνέχισης έργων από την προηγούμενη θητεία, που επίσης δεν ψηφίστηκαν.
 
«Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, όμως η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου προς τον συνδυασμό μας ήταν πολύ μεγάλη, και θα τη βρουν απέναντί τους» κατέληξε, και ζήτησε να το ξανασκεφτούν και να παρατήσουν αυτή την ανεύθυνη και προβληματική συμπεριφορά.

 

Να υπάρξει συνεννόηση ζήτησε ο Π. Σπορίκης

 
Η οργανωμένη αυτή αποχή φαίνεται να οφείλεται στην αντίθεση των δύο παρατάξεων στην πραγματοποίηση των Δημοτικών Συμβουλίων τις πρωινές ώρες, κάτι που τόνισε και ο κ. Παναγιώτης Σπορίκης, από την παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημειώνοντας πως και ο ίδιος δεν θα είχε παραστεί κανονικά στη συνεδρίαση, όμως επειδή δεν είχε παραστεί σε δύο συνεδριάσεις δεν ήθελε να έχει πρόβλημα λόγω των απαιτήσεων του νόμου.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το νόμο, στις τρεις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες, ο σύμβουλος τίθεται σε αργία κάτι που έχει γίνει σπάνια στη χώρα, με διασημότερη περίπτωση αυτή του νυν Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για τον οποίο είχε κινηθεί διαδικασία όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας.
 
Ο κ. Σπορίκης θύμισε πως είχε τεθεί ως ζήτημα προς επίλυση σε προηγούμενη συνεδρίαση ο χρόνος που γίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί το πρωί είναι δύσκολη ώρα για κάποιους επαγγελματίες.
 
Στην αιτιολογία του Δημάρχου ότι υπάρχει θέμα με το ωράριο των υπαλλήλων, σημείωσε πως αυτό είναι θέμα που λύνεται όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα, ενώ θύμισε πως οι προειδοποιήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων που δεν έδωσαν το παρόν ήταν από τότε προειδοποιητικές, ότι θα τους υποχρεώσουν για να το επιβάλλουν να μην παραστούν σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις του Συμβουλίου παρά μόνο στην τρίτη, που θα μπορούσε να γίνει με τους υπάρχοντες συμβούλους, και ζήτησε να δουν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και να συνεννοηθούν τουλάχιστον σε αυτό το βασικό.
 
Να τονιστεί πάντως πως δεν φαίνεται να κάνει πίσω η πλειοψηφία, με πρόσκληση ήδη να έχει βγει για επαναληπτική συνεδρίαση του συμβουλίου, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, πάλι στις 11 το πρωί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.