Ανεδειξαν τη σημασια του μητρικου θηλασμου

23 θηλάζουσες από την Κομοτηνή συμμετείχαν στον ταυτόχρονο πανελλαδικό θηλασμό

Το μήνυμα της σημασίας του μητρικού θηλασμού τόσο για την μητέρα όσο και για το μωρό ανέδειξαν για ακόμη μια χρονιά τα μέλη της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, συμμετέχοντας στον 8o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
 
Μέλη και φίλοι της ομάδας για ακόμη μια χρονιά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, το μεσημέρι της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, με 23 γυναίκες που τα μωρά τους θήλαζαν εκείνη την ώρα, να καταγράφονται στο πανελλήνιο σύνολο, μιας και εκείνη την ώρα γυναίκες σε όλη την Ελλάδα έδωσαν το μήνυμα της ενημέρωσης και της απενεχοποίησης του σε δημόσιο χώρο.
 

Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της εκδήλωσης, τόνισε η κ. Στέλλα Στόικου, μία από τις διαχειρίστριες και διοργανώτριες της εκδήλωσης, γιατί θεωρούν πως είναι κάτι φυσιολογικό και μια μητέρα δεν πρέπει να μένει μέσα στο σπίτι της για να θηλάσει, ούτε θα δεσμεύσει τη ζωή της.

«Αντίθετα όπως συνέβαινε εδώ και χιλιάδες χρόνια η ζωή συνεχίζεται κανονικά και ο θηλασμός είναι κάτι κανονικό και φυσιολογικό μέσα στην ημέρα της γυναίκας και της οικογένειας.
 

Οι ομάδες θηλασμού, καθώς και η προβολή των δράσεων τους, έχει βοηθήσει να γίνει η εικόνα πιο οικεία σε όλες τις ηλικίες, ώστε να αναστραφεί το κοινωνικό στίγμα που υπήρχε στον δημόσιο θηλασμό.
 
«Ελπίζουμε πως η ομάδα μας βάζει ένα λιθαράκι σε αυτό το γεγονός» ενώ έχουν γίνει και πολλά βήματα από πλευράς και υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του θηλασμού ενώ πλέον υπάρχουν και σεμινάρια θηλασμού για τα οποία ενημερώνονται οι επαγγελματίες υγείας.
 

Οι ομάδες του πανελλαδικού δικτύου έχουν πάνω από 50 χιλιάδες μέλη, μέλλουσες μαμάδες, θηλάζουσες αλλά και  πρώην θηλάζουσες που ενημερώνονται και είναι φιλικές προς τον θηλασμό.
 
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η ομάδα προς τις νέες μητέρες είναι να ενημερωθούν, μιας και η πληροφόρηση πλέον είναι εύκολα προσβάσιμη, και να μην νιώθουν πλέον ανασφάλεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.