Αναζητωντας την εξοδο απο τη Βια στην Ανεκτικοτητα

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς με τη δράση «ΑναΠνοές…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Τις ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς γιόρτασε για ακόμη μια χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, που φέτος σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής πραγματοποίησαν μια σειρά δράσεων στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
 
Έτσι σε δημιουργική συνεργασία παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «ΑναΠνοές…» και θέμα τη βία και την ανεκτικότητα.
 
Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Το κύμα» ενώ στον χώρο υπήρχε έκθεση σκίτσων με θέμα τους πρόσφυγες, η οποία οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
 
Το θέμα του εορτασμού των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και ανεκτικότητα» για αυτό και η δράση «ΑναΠνοές…» στο οποίο συμμετείχαν οι Χριστιάννα Γκίνογλου, Χρύσα Ιωαννίδου, Θεοπούλα Ευαγγέλου, Ζιζή Θωμαΐδου, Κώστας Μαυρίδης και Νίκος Μαυρίδης σε σύλληψη και επιμέλεια των Χρύσας Ιωαννίδου, Μυρσίνης Λαντζουράκη και Αρετής Ρασσά, προσπάθησε να δώσει μια διαφορετική προσέγγιση προς τους θεατές.
 
Στην εικοσάλεπτη δράση παρουσιάστηκαν διάφορες εκφάνσεις βίας με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή πάρα πολύ συχνά, η οποία μπορεί να παίρνει μορφές είτε σωματικής είτε ψυχολογικής βίας, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο ξεκινά η βία από πολύ νωρίς, ακόμη από την παιδική ηλικία.
 

Οι «ΑναΠνοές…» ήταν χωρισμένες σε δυο μέρη. Το πρώτο κομμάτι είναι η πορεία ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του και το δεύτερο κομμάτι είναι διάφορες μορφές βίας, τις οποίες είτε έχει υποστεί στη ζωή του το άτομο είτε είναι το γενικότερο σημερινό κοινωνικό φαινόμενο.
 
Η δράση ολοκληρώθηκε με μια πιο αισιόδοξη νότα επικεντρώνοντας στο κομμάτι της ανεκτικότητας, και πώς όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.