Αναζητωντας τη θετικοτητα στη ζωη μας

Ενημερωτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «Αγία Κυριακή» με την ψυχολόγο Λιζέτα Λιούρτα

Τα οφέλη της Θετικότητας στη ζωή μας, ιδιαίτερα στο περιβάλλον συνεχούς αρνητισμού που μας περιτριγυρίζει, τόνισε το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου η Ψυχολόγος κ. Λιζέτα Λιούρτα κατά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Αγία Κυριακή» στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρυσούλα Πυραλεμίδου, ο σύλλογος είχε πάντα πρόθεση να κάνει μια εκδήλωση κατά την περίοδο των ελευθερίων. Για αυτό και ανέθεσε στην κ. Λιούρτα να πραγματοποιήσει αυτή την ομιλία, θέλοντας να δώσει ένα διαφορετικό τόνο σε αυτό το πλαίσιο.
 

Η ίδια η ψυχολόγος μέσα από την παρουσίαση ανέδειξε τα οφέλη της θετικότητας, καθώς και πώς, όσοι θέλουν, μπορούν να την επιλέξουν, να την βάλουν στη ζωή τους και να τη χτίσουν βήμα βήμα.
 
Τόνισε δε πως ξεκινώντας από ατομικό επίπεδο και ακολουθώντας συγκεκριμένες τακτικές, ο αριθμός των ανθρώπων που θα υιοθετούν αυτή τη στάση ζωής θα πολλαπλασιάζεται και θα γίνεται συνήθεια του συνόλου, όμως θέλει πραγματική προσπάθεια.
 

«Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τη θετικότητα με το να κλείνουμε τα μάτια σε κάθε τι αρνητικό. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Αντίθετα θέλουμε αυτό το αρνητικό να το δούμε, να το παρατηρήσουμε, σε κάποιες περιπτώσεις να το ζήσουμε κιόλας», ανέφερε η κ. Λιούρτα, επισημαίνοντας πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απορρίψουμε την περιττή αρνητικότητα, μιας και ο νους μας αναπτύσσει τρόπους που μας οδηγεί σε αρνητικά μονοπάτια. «Θέλουμε να απαλλαγούμε από την περιττή αρνητικότητα και να ενισχύσουμε έμπρακτα και ενεργά τη θετικότητα και τα θετικά συναισθήματα. Δεν είναι απλό, θέλει συνειδητή προσπάθεια αλλά αν το επιλέξεις θα έχεις πολλά οφέλη για τον εαυτό, τους γύρω σου και όλο τον κόσμο» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.