Αναζητειται φορμουλα για την συμμετοχη σχολειων των Σαπων στην κολυμβηση

Με τη χρήση τρίωρου ανά δεκαπέντε μέρες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μετάβασης στο κολυμβητήριο

Λύση για το πρόβλημα της μη δυνατότητας των σχολείων των Σαπών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης που λειτούργησε για πρώτη φορά στο νομό μας κατά το σχολικό έτος 2016-2017 με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης των δημοτικών σχολείων, αναζητά η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, σε συνεργασία με Υπουργείο Παιδείας.
 
Όπως έχουμε αναφέρει στην εφημερίδα μας, το σχολείο των Σαπών δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μιας και η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει πως σε αυτό εντάσσονται σχολεία που βρίσκονται στο μέγιστο 25 χιλιόμετρα μακριά από το κολυμβητήριο, με τις Σάπες να ξεπερνούν αυτό το χιλιομετρικό όριο.
 
Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος της Ομάδας κ. Χρήστος Γαντζίδης, το σχολείο των Σαπών εξεδήλωσε από την αρχή ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όμως δεν έφτανε το δίωρο της Γυμναστικής, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, για να μεταβούν από το σχολείο, στο κολυμβητήριο και πίσω.
 
Για αυτό και έχει υιοθετηθεί η σκέψη να δοθεί ένα τρίωρο ανά δεκαπέντε μέρες για απομακρυσμένα σχολεία όπως αυτό των Σαπών, ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα της απόστασης, και ελπίζουν πως από του χρόνου θα συμμετάσχουν και οι Σάπες στο πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.