Αναζητα τη λευκη νυχτα το καταναλωτικο κοινο

Κάλεσμα σε όλους για τη Λευκή Νύχτα της Κομοτηνής - Μέχρι τις 12 το βράδυ θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, με πολλές εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές

Συνέντευξη τύπου για τη «Λευκή Νύχτα», που διοργανώνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, η ΟΒΕΣ Ροδόπης και τα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης με τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
Όλοι τους απεύθυναν κάλεσμα στους κατοίκους της Κομοτηνής, της Ροδόπης και όχι μόνο να συμμετέχουν σε αυτή. Happenings, εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές θα περιμένουν όσους επιλέξουν να επισκεφθούν την αγορά της Κομοτηνής κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» με τα καταστήματα να μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. 

Αναζητά τη λευκή νύχτα το καταναλωτικό κοινό 

Το καταναλωτικό κοινό αναζητεί πλέον τη Λευκή Νύχτα, υπογράμμισε αρχικά ο κ. Βαφειάδης, γιατί έχει γίνει μια γιορτή της αγοράς, κάτι στο οποίο στόχευαν όταν ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια μαζί με το Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής.
 
Κάθε χρόνο από τότε στέφεται με επιτυχία η διοργάνωση, και τόσο ο εμπορικός κόσμος, όσο και το καταναλωτικό κοινό της Κομοτηνής την αναζητά.
 
Φέτος η γιορτή γίνεται πιο αργά από τις προηγούμενες χρονιές, και αυτό γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Βαφειάδης, στις αρχές του Οκτώβρη έχουν ξεκινήσει οι σχολές του Πανεπιστημίου τη χρονιά τους, και οι πρωτοετείς έχουν έρθει στην πόλη μας με τις οικογένειές τους, για αυτό και προσδοκούν να έχουν περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά.
 
Βέβαια υπάρχει μια ανησυχία μήπως ο καιρός αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα, όμως ελπίζουν πως θα βελτιωθεί μέχρι την Παρασκευή.
 
Ευχαρίστησε δε όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση, καθώς και τους επαγγελματίες της πόλης που θα κάνουν τις προσφορές το βράδυ εκείνο, και κάλεσε το καταναλωτικό κοινό όλης της Ροδόπης να έρθει στην Κομοτηνή, να γιορτάσει και να διασκεδάσει σε όλα τα σημεία όπου θα γίνουν δράσεις. 

Γιορτή των εμπόρων και των καταναλωτών 

Γιορτή των εμπόρων και των καταναλωτών, που πλέον έχει γίνει θεσμός,  χαρακτήρισε τη Λευκή Νύχτα η κ. Κωνσταντινίδου, γεμάτη από φως, λάμψη και πολιτισμό από τα καταστήματα της πόλης μας.
 
Στην Κομοτηνή θα υπάρχουν 15 σημεία αναφοράς, που θα έχουν δράσεις για παιδιά και μεγάλους, μουσική όλων των ειδών, που θα καλύψει όλες τις προτιμήσεις.
 
Τα καταστήματα θα είναι κανονικά ανοιχτά το πρωί, και το απόγευμα θα ανοίξουν στις 5.30 μέχρι τις 12, ενώ η πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων θα είναι από τις 7 εώς τις 12.
 
Η βραδιά γίνεται με πολύ αγάπη, μεράκι και διάθεση, για να ευχαριστήσει τόσο τους καταστηματάρχες όσο και τους καταναλωτές, σημείωσε, επισημαίνοντας πάντως προς τους καταστηματάρχες πως κατά τη λευκή νύχτα απαγορεύεται τα καταστήματα να έχουν το ποσοστό της έκπτωσης.
 
Η λευκή νύχτα, τόνισε, αφορά προσφορές εντός των καταστημάτων και σε συγκεκριμένα είδη, διευκρίνισε, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει θέμα με το τμήμα Εμπορίου, σε μια βραδιά που περιμένουν πολύ κόσμο.
 
Έτσι πάντα μιλούν για προσφορές, διπλές αναγραφόμενες τιμές στα προσφερόμενα είδη και μειώσεις σε προσφερόμενα προϊόντα εντός καταστημάτων.
 
Να σημειωθεί πως εκείνη τη βραδιά θα μείνουν κλειστοί οι δρόμοι από τη διασταύρωση της Ηροδότου με Σοφίας Βέμπο έως την Αγίου  Γεωργίου, η Παρασίου, η Αγίου Γεώργιου από την Κεντρική Πλατεία έως τη Νικολάου Ζωίδη, η Ορφέως από την Εθνική Τράπεζα μέχρι τη συμβολή με Σοφοκλή Κομνηνού και η Μακεδονίας από το ύψος της Βύρωνος. 

Στήριξη από τη ΔΚΕΠΠΑΚ 

«Με χαρά δώσαμε ως ΔΚΕΠΠΑΚ τη στήριξή μας στη διοργάνωση της μεγάλης αυτή γιορτής», σημείωσε από τη μεριά της η κ. Λιβεριάδου, που τόνισε πως έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να προσφέρουν όσα θα έπρεπε να κάνουν σαν επιχείρηση πολιτισμού.
 
Άλλωστε τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κομμάτι των ανθρώπων που μένουν και έχουν τα καταστήματά τους στην πόλη μας, και ευχήθηκε να έχει καλό καιρό εκείνο το βράδυ για να κατέβει όλη  η Ροδόπη στην Κομοτηνή και να μπορέσει ο καθένας να τονώσει όσο μπορεί τα καταστήματά και την αγορά.
 
Για αυτό και έχουν ετοιμάσει ένα ωραίο πρόγραμμα εκδηλώσεων ώστε να περάσει καλά η βραδιά. 

Απάντηση στις αντιδράσεις για τη διοργάνωση 

«Δεν νομίζω πως υπάρχει καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» με τη Λευκή Νύχτα, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε φορά που πραγματοποιείται η Λευκή Νύχτα.
 
Η παράταση του ωραρίου, σημείωσε είναι τρείς ώρες μία φορά το χρόνο, και με αυτό τον τρόπο δεν καταπατάται κανένα εργασιακό και εργατικό δικαίωμα.
 
Άλλωστε η παράταση ωραρίου εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, μετά από αίτημά τους, με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων τόσο των επαγγελματιών όσο και των εργαζομένων.
 
Άλλωστε αν δουλέψουν τα καταστήματα, τόνισε, αυτό θα γίνει προς όφελος και των εργαζομένων, μιας και θα μπορέσουν τα καταστήματα πιο εύκολα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
 
Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων, σημείωσε, υπάρχει συνεχώς, και «βλέπουμε πού υπάρχει ο εργατικός μεσαίωνας και πού δεν υπάρχει», τονίζοντας πως στην πόλη μας η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρά ή πολύ μικρά καταστήματα και ατομικές επιχειρήσεις.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.