Αναβολη για τη δικη της Ρ. Πατσατζη και του Εργατικου Κεντρου

Στις 24 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η αγωγή με την οποία ζητάει την επαναπρόσληψη της στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Για τις 24 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη της κ. Ρυΐας Πατσατζή, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, με την οποία ζητά την επαναπρόσληψή της στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, από το οποίο απολύθηκε τον Μάρτιο του 2018, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό, το Εργατικό Κέντρο είχε καταγγείλει την σύμβαση της κ. Πατσατζή στα τέλη Μαρτίου, ξεκινώντας την αντιπαράθεση που συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες.
 
Στις 30 Μαρτίου το τμήμα Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Ροδόπης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έκρινε άκυρη την καταγγελία της σύμβασης εργασίας από πλευράς του εργοδότη και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και κάλεσε για την άμεση επαναπρόσληψή της.
 
Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα και έτσι τα μόνα αρμόδια για να αποφασίσουν οριστικά για το αν ισχύει ή όχι η απόλυση είναι τα δικαστήρια.
 
Η κ. Πατσατζή είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας επίσης με προσωρινή διαταγή να επανέλθει προσωρινά στην εργασία της, μέχρι την εκδίκαση τους, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα. Στη συνέχεια η υπόθεση αναβλήθηκε με την εκδίκασή της να ορίζεται για τις  24 Οκτωβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.