Αναβιωνει το καρναβαλι του δημου Τυχερου

Aπόδραση από τη μουντή καθημερινότητα υπόσχεται στους δημότες του αλλά και στους επισκέπτες του ο δήμος και η Πολιτιστική Επιχείρηση Τυχερού για το τετραήμερο 16-19 Φεβρουαρίου μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκίνησε χθες Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου με εκδηλώσεις αφιερωμένες στους μικρούς φίλους του δήμου, με εκπλήξεις και χάπενινγκς, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο χώρο του Πολύκεντρου, όπου εκεί οι μικροί φίλοι είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν. Οι καθηγήτριες του Κέντρου είχαν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις και παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης Πολύκεντρου δήμου Τυχερού, Δημήτρης Δαρούσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναλυτικά τονίζοντας παράλληλα το κέφι και το μεράκι όλων αυτών που εργάστηκαν για το αποτέλεσμα που θα απολαύσουν οι επισκέπτες των εκδηλώσεων. «Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια, να δώσουμε διέξοδο διασκέδασης στους δημότες μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Έβρου. Αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν χθες Παρασκευή με διοργανώτρια την «Πολιτιστική Κίνηση» του δήμου σε συνεργασία με διάφορους φορείς της περιοχής. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μπαλνταφάν για τους μικρούς φίλους του δήμου, το οποίο συνδιοργανώθηκε με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο χώρο του Πολύκεντρου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σους μικρούς μας να διασκεδάσουν.

Σήμερα Σάββατο, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να καθιερώσουμε μία εκδήλωση η οποία γίνεται για πρώτη φορά φέτος. Είναι η αποκριάτικη φιέστα που ετοιμάζουμε στην κεντρική πλατεία του Τυχερού, μία εκδήλωση την οποία εκτός από την Πολιτιστική Επιχείρηση και το δήμο Τυχερού υποστηρίζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Τυχερού. Έχουμε ετοιμάσει αρκετά πράγματα, όπως κλόουν που θα χορέψουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι στο οποίο θα συμμετέχουν παιδιά, αλλά και διάφορα παιχνίδια με τις υποδείξεις των κλόουν για τους μικρούς μαθητές. Επίσης, θα στηθεί ένα φουσκωτό παιχνίδι, το οποίο έχει προμηθευτεί ο δήμος και το οποίο είναι ένα κάστρο και μπορούν εκεί τα παιδιά να ανέβουν και να παίξουν. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός καρναβαλιού όπου μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι και όλο αυτό θα πλαισιωθεί με μουσική την οποία θα επιλέξει γνωστός DJ της περιοχής. Την Κυριακή το πρόγραμμα συνεχίζεται στον οικισμό της Λευκίμης, όπου εκεί γιορτάζουμε, όπως κάθε χρόνο τους ακατμάδες, παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής, το οποίο επιμελείται ο Σύλλογος Γυναικών Λευκίμης. Έχει ξεκινήσει μία προετοιμασία εδώ και μία εβδομάδα περίπου, οι γυναίκες του Συλλόγου δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε να ετοιμάσουν τα εδέσματα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική στο κέντρο της Λευκίμης. Το γεγονός ότι η προετοιμασία της εκδήλωσης είναι μεγάλη και σε περίπτωση που ο καιρός μας τα χαλάσει, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο δημοτικό σχολείο της Λευκίμης. Κλείνουμε το τετραήμερο των εκδηλώσεων με τα Κούλουμα, τα οποία θα γιορτάσουμε στο Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού, στην είσοδο του οικισμού, όπου ο Σύλλογος Γυναικών Τυχερού θα ετοιμάσει τα εδέσματα της ημέρας για να έρθει ο κόσμος να τα γευτεί. Επίσης θα υπάρχει ζωντανή μουσική».


Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις, συγκεντρωμένες σε μία χρονική περίοδο, στο ίδιο πλαίσιο, διοργανώνονται για πρώτη φορά.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με την παρέλαση αρμάτων γίνονται μετά από 20 χρόνια αδράνειας και γι’ αυτό το λόγο οι κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και της Πολιτιστικής Επιχείρησης για την διοργάνωσή τους αφιλοκερδώς.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.