Αναβαθμιζοντας την ποιοτητα ζωης στην Κομοτηνη

Συνεδρίασαν χθες οι φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Αστικής Ανάπτυξης που αφορούν την πόλη μας, προγραμμάτων τα οποία στοχεύουν στην αστική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση και την βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των πόλεων. Από τα Ολοκληρωμένα Αστικά χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων η δημιουργία ή αναβάθμιση ποδηλατοδρόμων, οι παρεμβάσεις σε δρόμους και πεζοδρομία, οι αναπλάσεις σε πλατείες κ.λπ. Μια ευχάριστη εξέλιξη, που εξαρτά άμεσα τις δυνατότητες αξιοποίησης των προγραμμάτων για υλοποίηση σημαντικών έργων στην πόλη μας, έχει να κάνει με την εξασφάλιση αύξησης από 4 στα 7 εκατ. ευρώ στο διαθέσιμο ποσό χρηματοδότησης. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις σε γειτονιές και σε κτίρια πόλης μας.

Επιχείρηση-«ξελάσπωμα» των δρόμων της Νέας Μοσυνούπολης

Να σημειωθεί ότι ήδη έτοιμη είναι η μελέτη για την ολοκλήρωση των δρόμων και των πεζόδρομων της Νέας Μοσυνούπολης, ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, που εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην κυριολεξία πνίγονται στις λάσπες.

Επέκταση του δακτυλίου ποδηλατοδρόμων

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης και συνολικά της περιοχής της Εκτενεπόλ, κατατέθηκε πλέον πρόταση για δημιουργία ενός νέου ποδηλατοδρόμου, που θα συνδέεται με τον ήδη εγκριθέντα δακτύλιο ποδηλατοδρόμων, για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί σχετική σύμβαση ανάθεσης.

Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Παρασίου

Στα Ολοκληρωμένα Αστικά πρόκειται να ενταχθούν επίσης παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων επί της οδού Παρασίου. Στην πρόταση, που έχει κατατεθεί, προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων του συγκεκριμένου δρόμου, με τη δημιουργία εσοχών για προσωρινή στάση των οχημάτων, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα παρακείμενα εμπορικά καταστήματα.

Παρεμβάσεις σε 2ο Λύκειο, Παιδικό Σταθμό Εκτενεπόλ, ΔΗΠΕΘΕ και Καπναποθήκη

Άλλα έργα και παρεμβάσεις, που θα ενταχθούν στα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Παιδικού Σταθμού της Εκτενεπόλ και του 2ου Λυκείου Κομοτηνής, στην κτιριακή αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, όπως επίσης και στην ολοκλήρωση εργασιών στο κέλυφος της Καπναποθήκης, με παράλληλο εξοπλισμό της με γραφεία, συστήματα ψύξης-θέρμανσης κ.α.

Εντός των ημερών η έγκριση δημοπράτησης του τροφοδοτικού δικτύου ύδρευσης

Φαναρίου, Αιγείρου, Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

Σημειώνεται, τέλος, ότι ευχάριστα είναι και τα νέα που προέρχονται από ένα άλλο «μέτωπο» του Προγράμματος ΕΣΠΑ. Κι αυτό γιατί επίκειται τις επόμενες μέρες η έγκριση δημοπράτησης του τροφοδοτικού δικτύου ύδρευσης Φαναρίου, Αιγείρου και Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του τροφοδοτικού δικτύου, που θα εξυπηρετήσει το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.