Αναβαθμιζονται το κελυφος και το συστημα θερμανσης στο Κλειστο Γυμναστηριο Κομοτηνης

Οι αλλαγές που θα γίνουν

Σημαντικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στο κτίριο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κομοτηνής, μέσω του προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων. Η μελέτη για το έργο συντάσσεται αυτή την περίοδο από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό το κλειστό γυμναστήριο είναι ένα κτίριο αρκετών δεκαετιών, στο οποίο έχουν γίνει κατά καιρούς παρεμβάσεις αλλά δεν παύει να δείχνει την ηλικία του, έχοντας ιδιαίτερα προβλήματα τόσο θέρμανσης όσο και προστασίας από τα φυσικά στοιχεία, ενώ η σκεπή του έχει χρειαστεί επανειλημμένες επισκευές.
 
Για αυτό και μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις, ενώ στο ίδιο πρόγραμμα θα προχωρήσουν εργασίες σε πέντε γήπεδα οικισμών, των οποίων ο κατάλογος όμως δεν φαίνεται να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
 
Για το Κλειστό, θα τοποθετηθεί μόνωση στο εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου και θα πραγματοποιηθεί αλλαγή κουφωμάτων για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες θέρμανσης το χειμώνα. Παρέμβαση όμως θα γίνει και στο κομμάτι της θέρμανσης, με την αλλαγή των θερμαντικών σωμάτων και του λέβητα, που σε συνδυασμό με την μόνωση, θα βοηθήσουν ώστε ο χώρος να είναι ζεστός με χαμηλότερο κόστος για το Δήμο.
 
Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται σίγουρα στην μελέτη, ενώ ακόμα η υπηρεσία επεξεργάζεται τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν, στο πλαίσιο του προγράμματος, και στην μεταλλική σκεπή του κτιρίου.
 
Αυτό τουλάχιστον που δεν θα χρειαστεί παρέμβαση είναι οι κερκίδες, οι οποίες αντικαταστάθηκαν πρόσφατα, ενώ αντικειμενικοί λόγοι δομής του γηπέδου δεν επιτρέπουν την αύξηση της χωρητικότητάς του.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Φιλόδημου έχει προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ και αντικείμενο την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια κ.α., με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης για κάθε δικαιούχο ανέρχεται σε 600.000 ευρώ.
 
Ο δήμος Κομοτηνής, και όλοι οι Δήμοι που συμμετέχουν, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους έως τις 30 Απριλίου, και τότε θα γίνει και επίσημο τι παρεμβάσεις θα γίνουν, και πού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.