Αναβαθμιζονται εξι παιδικες χαρες του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Σε Άμφια, Ξυλαγανή, Μαρώνεια, Σάπες, Προσκυνητές και Βέννα

Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση παιχνιδιών και αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση–ανακατασκευή 6 παιδικών χαρών του προκήρυξε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών.
 
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 201.624,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α εκ των οποίων το ποσό των 199.998,00 χρηματοδοτείται  από το Πράσινο Ταμείο «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016» και το ποσό των 1.626,00 δαπάνες του  από τον δήμο Μαρώνειας-Σαπών.
 
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, την Δ.Ε. Σαπών και την Δ.Ε. Μαρώνειας. Πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες των παιδικών χαρών στα Άμφια, στην Ξυλαγανή (οικισµός Καραγάτσια), στη Μαρώνεια, στις Σάπες, (περιοχή Αλώνια) στους Προσκυνητές και στη Βέννα.
 

Σε όλους τους χώρους της προτεινόμενης παρέμβασης λειτουργούν παιδικές χαρές, με παιχνίδια και γενικά εξοπλισμό που δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας και παρουσιάζει σημαντικές φθορές που τον καθιστά επικίνδυνο.
Επίσης δεν υπάρχουν επαρκή καθιστικά, ενώ αυτά που είναι ήδη εγκατεστημένα είναι σε πολύ κακή κατάσταση γεγονός που καθιστά την χρήση τους απαγορευτική, χώροι σκίασης και προστασίας και επαρκής ηλεκτροφωτισμός απουσιάζουν, όπως επίσης και οι κατάλληλες επιφάνειες προστασίας από πτώση, και όλα αυτά συμβάλλουν στην αναγκαστική, μειωμένη ή και καθόλου χρήση των χώρων αυτών.

Τι αλλάζει στις παιδικές χαρές 

Μέσα από αυτή τη μελέτη θα γίνει η αποξήλωση των παλαιών οργάνων, που δεν πληρούν πια τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και η τοποθέτηση νέων σύγχρονων και ασφαλών οργάνων ποικίλων δραστηριοτήτων ανά ηλικιακή ομάδα, η κατασκευή των κατάλληλων επιφανειών για προστασία από πτώσεις, διαδρόμων προσπέλασης, τοποθέτηση περίφραξης, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (βρύση, κάδοι απορριμμάτων, ενημερωτική πινακίδα εισόδου, καθιστικά, τραπεζόπαγκοι).
 

Ο υφιστάμενος εξοπλισμός της κάθε παιδικής χαράς μπορεί κατόπιν παρέμβασης (επισκευής και συντήρησης, βαφής, κλπ.) να διατηρηθεί και θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο της δημοτικής ενότητας, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η οικονομία και η ανάπλαση της υπάρχουσας παιδικής χαράς, να αναβαθμιστεί αισθητικά και να αποτελέσει πηγή ζωής, εξασφαλίζοντας έναν πλήρη ασφαλή δημόσιο χώρο αναψυχής και ξεκούρασης.
 
Οι προαναφερόμενοι χώροι και οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν σχεδιασθεί και μελετηθεί με βάση τις απαιτήσεις ασφαλείας, όπως αυτές ορίζονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Οι συγκεκριμένες δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεις –ανάπλαση των παιδικών χαρών – θα συμβάλλουν σύμφωνα με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών κατά το μέγιστο στην αξιοποίηση, αναζωογόνηση, αναβάθμιση της κάθε περιοχής ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητά τους και η λειτουργικότητά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.