Αναβαθμιζονται 4 παιδικες χαρες στο Δημο Αρριανων

Στους οικισμούς Αρριανών, Λυκείου, Αράτου και Αρχοντικών

Στην αναβάθμιση 4 παιδικών χαρών προχωρά ο Δήμος Αρριανών, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική τους αναβάθμιση καθώς και την πιστοποίηση τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Ο Δήμος προκήρυξε έργο προϋπολογισμού 170.999 ευρώ για 4 υπάρχουσες παιδικές χαρές στους οικισμούς Αρριανών, Λυκείου, Αράτου και Αρχοντικών, όπου πέραν της αναβάθμισής τους θα υπάρξει παρέμβαση, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της οποίας έχει σκοπό να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους αναψυχής και συνάντησης παιδιών με νέα παιχνίδια, την οργάνωση περιοχών παιχνιδιού με διαφορετικά χρώματα στα δάπεδα ασφαλείας, ζώνες πράσινου κλπ ώστε να γίνουν οι παιδικές χαρές πιο ενδιαφέρουσες και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον, για την σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των νηπίων.
 
Η κατασκευή των παιδικών χαρών θα γίνει με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών με Υπουργική απόφαση, που ορίζει την πιστοποίηση των παιδικών χαρών και είχε ως αποτέλεσμα σε πολλούς δήμους να παύσει η λειτουργία πολλών εξ αυτών. 

Οι εργασίες που θα γίνουν στις επιμέρους παιδικές χαρές 

Στον οικισμό του Λυκείου, για την διαμόρφωση της παιδικής χαράς προβλέπονται εργασίες φύτευσης και εγκατάστασης χλοοτάπητα στα παρτέρια στο χώρο της παιδικής χαράς, η εγκατάσταση τεσσάρων ξύλινων εισόδων εκ των οποίων οι τρεις διπλές και μια μονή και επιπλέον ξύλινο κιγκλίδωμα στην κεντρική (νότια) και στην πίσω (βόρεια) είσοδο.
 
Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση δύο καθιστικών πάγκων (πέρα από τους υφιστάμενους), η ανύψωση σχάρας ομβρίων, η τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου, η κατασκευή διακοσμητικών πλινθοδομών, η τοποθέτηση νέων παιχνιδιών δραστηριοτήτων με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και με τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας.
 
Στα Αρριανά, στην παιδική χαρά θα υπάρξει τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου, κατασκευή νέας μεταλλικής περίφραξης, φύτευση και εγκατάσταση χλοοτάπητα στα παρτέρια, φύτευση δύο νέων δέντρων στη νότια πλευρά, ελαιοχρωματισμοί κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέων παιχνιδιών δραστηριοτήτων με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και με τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας.
 
Στα Αρχοντικά θα τοποθετηθεί μεταλλική σχάρα δέντρων και θα κατασκευαστεί νέα κρήνη. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μεταλλικής περίφραξης-κιγκλιδώματος, τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου, επισκευή υφιστάμενων κιγκλιδωμάτων-μεταλλικής περίφραξης (αντικαταστάσεις φθαρμένων κάγκελων και προσθήκη νέων όπου έχουν καταστραφεί), διαμόρφωσή πόρτας εισόδου στην περίφραξη και τοποθέτηση νέων παιχνιδιών δραστηριοτήτων με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και με τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας. 
 
Τέλος στον Άρατο θα γίνει προσθήκη κιγκλιδώματος στην ανατολική πλευρά και στη δυτική πλευρά, θα τοποθετηθεί μια κρήνη, αντικραδασμικό δάπεδο και θα γίνει τοποθέτηση νέων παιχνιδιών δραστηριοτήτων με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και με τις σωστές αποστάσεις ασφαλείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.