Αναβαθμιση των Δημοτικων Σφαγειων Κομοτηνης μεσω της Πανελληνιας Ενωσης Δημοτικων Σφαγειων

Τα Δημοτικά Σφαγεία της χώρας ενώνονται για να μπορέσουν να αναβαθμίσουν και την ποιότητά τους αλλά και τις υπηρεσίες τους προς τους κτηνοτρόφους

Την δεύτερη γενική συνέλευσή της πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Palace, η νεοσύστατη Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών Σφαγείων, με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων.
 
Κατά την διάρκεια της συνέλευσης, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Γευσιγνωσίας ΑΕ, που αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, κ. Θέμης Τζενετίδης, περιγράφηκε από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας και πρόεδρο της Ένωσης κ. Απόστολο Κοιμήση, λεπτομερώς η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα όχι μόνο στα δημοτικά σφαγεία της χώρας, αλλά και γενικότερα στην κτηνοτροφία και την εμπορία κρέατος, επισημαίνοντας τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης του τομέα.
 
Απευθυνόμενος στο σώμα ο κ. Κοιμήσης ανέφερε πως ένας εκ των βασικών λόγων που οδήγησαν στην ίδρυση της Ένωσης, ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός εθνικού επαγγελματικού φορέα, με δυνατότητα παρέμβασης στον σχεδιασμό του τομέα του κρέατος, από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή. 

Έμφαση στη βελτίωση υποδομών και προγράμματα 

Στη συνεδρίαση το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό, σημείωσε ο κ. Τζενετίδης, με τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν να προσκαλέσουν όλα τα δημοτικά σφαγεία της χώρας, που αριθμούν σε 45 περίπου, να συμμετάσχουν στην Ένωση.
 
Επίσης το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα το ύψος των εισφορών στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, μια εισφορά που έχει ήδη αποδειχθεί ανταποδοτική, αφού αποδεδειγμένα οι δράσεις που εκτελεί η ΕΔΟΚ, ωφελούν τα σφαγεία.
 
Η απόφαση αυτή θα σταλεί στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, στην οποία ο κ. Τζενετίδης είναι επίσης μέλος, ούτως ώστε να εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της και μαζί με τις αποφάσεις των υπολοίπων κλάδων, να μετατραπούν σε μια Διεπαγγελματική συμφωνία και να αποσταλούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έγκριση και νομοθέτηση.
 
Αυτό θα επιτρέψει και την καλύτερη λειτουργία τους, αλλά και να ενταχθούν σε προγράμματα όπως ο Φιλόδημος, για την βελτίωση των υποδομών τους προς όφελος των κτηνοτρόφων.
 
«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα δημοτικά σφαγεία για τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν, με κοινωνικό πρόσωπο και προσέγγιση προς τους παραγωγούς» ανέφερε, με τα σφαγεία να αποτελούν σημείο αιχμής που θα βοηθήσει τους κτηνοτρόφους να πουλάνε σε καλύτερες τιμές τα ζώα τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.