Ανατροπη του νομου Κατρουγκαλου ζητησαν οι συνταξιουχοι απο την Κομοτηνη

Κινητοποίηση από τις οργανώσεις συνταξιούχων της περιοχής στην κεντρική πλατεία της πόλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την ανατροπή των προβλέψεων του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και επιστροφή των περικοπών που έγιναν με τα μνημόνια, πραγματοποίησαν την Τρίτη 3 Ιουλίου συνταξιούχοι από όλη την περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή.
 
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε αυτή, θέλοντας να δείξουν ότι παραμένουν στο δρόμο του αγώνα και θα σταθούν απέναντι στις πολιτικές που μειώνουν τις συντάξεις τους και εξαθλιώνουν όλη την κοινωνία.
 
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν αρκετές τοπικές οργανώσεις συνταξιούχων, αλλά και μέλη των πανελλήνιων οργανώσεων, που τόνισαν την ανάγκη της συνέχισης του αγώνα και της ανάσχεσης της πολιτικής της Κυβέρνησης.
 

Όπως τόνισε ο κ. Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων – ΟΑΕΕ, πρέπει να μην επιτρέψουν την περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Αυτό το χρωστούν σε αυτούς που πάλεψαν πριν από αυτούς, στη δική τους δουλειά αλλά και στα παιδιά τους που κινδυνεύουν να παραλάβουν ένα διαλυμένο ασφαλιστικό σύστημα.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση οι συνταξιούχοι από όλα τα ταμεία έδωσαν δείγματα γραφής με τους αγώνες που ανέπτυξαν και θεωρεί πως πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή την πείρα, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν αντέχουν άλλα μέτρα, και να τους δώσουν πίσω όσα τους αφαίρεσαν τα προηγούμενα χρόνια.
 
Από την πλευρά του ο κ. Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, τόνισε πως βρίσκονται δίκαια στο δρόμο του αγώνα, όπου θα πρέπει να πυκνώσουν οι γραμμές τους, μιας και αυτή είναι η μοναδική επιλογή που έχουν, που αν μαζικοποιηθεί θα αποτελέσει τη μόνη δυνατότητα να αποκρούσουν τις πολιτικές που έχουν καταστρέψει τις ζωές τους.
 

Από την αρχή του χρόνου έχουν ξεκινήσει ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, συνέχεια των προηγούμενων και παρακαταθήκη των αγώνων τους.
 
Σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί 80 συγκεντρώσεις σε 80 πόλεις, αφήνοντας μια παρακαταθήκη αλλά και αποτελέσματα, ανάλογα βέβαια και τη μαζικότητά τους. Για αυτό και τόνισε πως θα πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, ώστε να κερδίσουν πίσω όλα όσα τους στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.