Ανασχηματισμος στον Δημο Ιασμου

Αλλάζει τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων αλλά όχι τα πρόσωπα ο Δήμαρχος Ιάσμου

Κρατάει τους 5 αντιδημάρχους του, μετακινώντας όμως τις αρμοδιότητές τους, και καθορίζοντας και Αντιδημάρχους που έχουν υπό την ευθύνη τους τοπικές κοινότητες, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.

Ο κ. Μουμίν είχε πρόσφατα δημιουργήσει μια άμισθη θέση αντιδημάρχου, την οποία είχε καταλάβει ο κ. Σαλήμ Χουσεΐν, ο οποίος παραμένει στο νέο σχήμα αλλά με διαφορετικές αρμοδιότητες, όπως και οι τέσσερις αντιδήμαρχοι που είχαν οριστεί στην αρχή της θητείας.

Έτσι ο Δήμαρχος Ιάσμου ορίζει και μεταβιβάζει καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου ως εξής:

Ο κ. Οκτάι Γιαλούτς του Τζεμήλ είναι Αναπληρωτής Δημάρχου και καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε αυτόν μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Επίβλεψης και εποπτείας προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

Ο κ. Οζάν Αλή του Φερουντούν είναι καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Αγροτικής Aνάπτυξης, Ανεργίας και Απασχόλησης.

Σε αυτόν μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Αγροτικής Ανάπτυξης

Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

Ο κ. Σαλήμ Χουσεΐν του Χουσεΐν ορίζεται άμισθος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Άρδευσης με τις ανάλογες αρμοδιότητες, και εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων των ανωτέρω αρμοδιοτήτων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

Ο κ. Μεχμέτ Αρήφ του Αρήφ ορίζεται κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δημοτική Ενότητα Σώστου με τις αρμοδιότητες Διοικητικών – Οικονομικών Θεμάτων, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και Οικισμών και Πολιτικής Προστασίας

Τέλος ο κ. Ερτζάν Μουεμίν του Ισμαήλ ορίζεται κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τις Δημοτικές Ενότητες Ιάσμου και Αμαξάδων με τις αρμοδιότητες Διοικητικών – Οικονομικών Θεμάτων, Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και Οικισμών και Πολιτικής Προστασίας

Να σημειωθεί πως από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων εξαιρούνται η εκ του νόμου αρμοδιότητα του Δημάρχου, ως πειθαρχικού προϊσταμένου, η εισαγωγή θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο, με τελικό υπογράφοντα τον δήμαρχο, μετά από συνυπογραφή από αρμόδιο αντιδήμαρχο, η έγκριση δαπανών και διάθεση όλων των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων που εγγράφονται σε αυτόν με αναμόρφωση, με την έκδοση της σχετικής απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, η χορήγηση πάσης φύσεως αδειών σε υπαλλήλους του δήμου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Όλοι οι ανωτέρω Αντιδήμαρχοι θα συνεργάζονται με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου για την επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Οκτάι Γιαλούτς, που αναπληρώνει το Δήμαρχο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.