Αναρτηθηκαν τα αποτελεσματα πανελλαδικων εξετασεων

Αναρτήθηκαν χθες στα λύκεια της Ροδόπης τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά από την σχετική διασταύρωση στοιχείων, όπου έσπευσαν και να τα πάρουν οι απόφοιτοι των λυκείων.

Ως «καλά» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών της Γ΄ τάξης ο διευθυντής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής Αναστάσιος Κάζης, κάνοντας μια γενική αποτίμηση.

Κάνοντας μια γενική αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών της Γ΄ τάξης, ο διευθυντής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής Αναστάσιος Κάζης είπε: «Σήμερα δεχτήκαμε τις βαθμολογίες των μαθητών στα πανελλαδικά μαθήματα. Συλλογικά στο Λύκειό μας είχαμε 119 μαθητές στη Γ΄ τάξη, εκ των οποίων οι 115 ήταν φετινοί, ενώ οι 4 επαναλαμβάνουν την εξέταση σε όλα τα μαθήματα λόγω του ότι δεν είχαν πάρει απολυτήριο πέρσι».

Στη θεωρητική κατεύθυνση συμμετείχαν 43 μαθητές, στη θετική κατεύθυνση 13 και στην τεχνολογική κατεύθυνση 63 μαθητές.

Σχολιάζοντας τη βαθμολογία της θεωρητικής κατεύθυνσης, ο κ. Κάζης είπε: «Βλέποντας την βαθμολογία της θεωρητικής κατεύθυνσης, από τα 43 παιδιά περίπου 14 παιδιά έχουν πάρει τέτοιες βαθμολογίες που πιστεύω ότι με βάση τα περσινά δεδομένα, θα είναι στις σχολές που επιθυμούν, όπως είναι η Νομική, η Φιλολογία, η Παιδαγωγική. Υπάρχουν μαθητές που κινούνται στο 10-12, οι οποίοι υπολογίζω να περάσουν σε κάποια τμήματα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν μαθητές, οι οποίοι θα βρεθούν κάτω από τη βάση, μια και φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται το όριο του 9,5 στην βεβαίωση πρόσβασης».

Καλά αποτελέσματα είχαν οι 13 μαθητές που διαγωνίστηκαν στην θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Κάζη. «Η θετική κατεύθυνση πήγε πάρα πολύ καλά, με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα παιδιά αυτά να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν».

Αντίστοιχη εικόνα, αυτή της θεωρητικής κατεύθυνσης, παρουσιάζεται και στην τεχνολογική κατεύθυνση. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής κ. Κάζης, «Έχουμε πολύ καλούς μαθητές σ’ αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, από τους 63 μαθητές περίπου 16-18 μαθητές έχουν γράψει πολύ καλά που σημαίνει ότι θα κερδίσουν τις σχολές που επιθυμούν».

Επίσης, να σημειωθεί ότι υπάρχουν και ενδιάμεσες βαθμολογίες και κάποια πεδία, για τα οποία θα γνωρίζουμε μετά την Τρίτη και συγκεκριμένα, για τα παιδιά που θα υστερήσουν και δεν θα έχουν βεβαίωση πρόσβασης.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.