Αναρτηση της Ισπανικης σημαιας στη Βουλη των Ελληνων

Ως έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό της Ισπανίας

Στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων κυματίζει από σήμερα, Παρασκευή, η Ισπανική σημαία  μαζί με την Ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Ισπανικό  λαό εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19.   

Κατά την συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα κ. Enrique Viguera, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού  Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο, κάθε βράδυ, η πρόσοψη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί  με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας.

Η πρωτοβουλία της ανάρτησης της Ισπανικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέστη νωρίτερα σήμερα το πρωί σε ανάλογη εκδήλωση έπαρσης της Ελληνικής και Ισπανικής  σημαίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.