Αναπτυξιακος Οργανισμος Κ. Καραθεοδωρη: Μια επιπλεον «τεχνικη υπηρεσια» προς οφελος των Δημων της Ροδοπης

Στις αρχές του Νοέμβρη αναμένεται η λειτουργία του υπό το νέο καθεστώς

Θανάσης Λάπατας, πρόεδρος Κ. Καραθεοδωρή: «Δικαίωση για την προηγούμενη και την νυν διοίκηση του Δήμου που στήριξαν την εταιρεία και την συνέχειά της»

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να σημάνει η «εκκίνηση» της νέας εποχής για την Κ.Καραθεοδωρή Α.Ε. του Δήμου Κομοτηνής. Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Δήμος Κομοτηνής, με την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, έκανε αμέσως χρήση της δυνατότητας που δίνεται πλέον για την μετεξέλιξη των Αναπτυξιακών εταιρειών σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, διερευνώντας και τις δυνατότητες συνεργασίας με το σύνολο των Δήμων της Ροδόπης.

Ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός της Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε. βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία λειτουργίας του υπό το νέο αυτό καθεστώς καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Αθανάσιο Λάπατα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων να δώσουν την έγκρισή τους, ώστε οι αρχές του Νοέμβρη να βρει την εταιρεία υπό νέο καθεστώς.

Σύμφωνα με τον κ. Λάπατα ο Αναπτυξιακός αυτός Οργανισμός «έρχεται να δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα που υπήρχαν κυρίως στο κομμάτι των μελετών, δεδομένης και της γνωστής υποστελέχωσης» προσομοιάζοντας το έργο του οργανισμού «ως μία επιπλέον τεχνική υπηρεσία προς όφελος του Δήμου Κομοτηνής και των Δήμων που θα συμμετάσχουν».

Ο ίδιος εξήγησε πως μέσα από το νέο καθεστώς δίνεται η δυνατότητα εκπόνησης μελετών, αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, και γενικότερα δράσεις που επιθυμεί ένας Δήμος ακόμα και επίβλεψη έργου, δίνοντας το πρόσφατο παράδειγμα του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης που απαιτεί έτοιμες μελέτες για την «διεκδίκηση» των χρηματοδοτήσεων.

Η μικρή χρονική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του Οργανισμού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ οφείλεται στις τροποποιήσεις που έγινε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα για τους ΟΤΑ, με το σύνολο των απαιτούμενων όμως να είναι πλέον έτοιμα, ώστε ο φορέας να ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις αρχές Νοεμβρίου, αφού προηγηθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο κ. Λάπατας καταληκτικά έκανε λόγο για «δικαίωση» τόσο της προηγούμενης όσο και της υφιστάμενης διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής ως προς την απόφαση στήριξης της εταιρείας, η οποία όπως εξήγησε «όταν την παρέλαβαν είχε υπέρογκα χρέη» για να υπογραμμίσει πως τώρα η «μετάβαση» στο νέο καθεστώς θα είναι ευκολότερη τόσο λόγο της τεχνογνωσίας που «κρατήθηκε» στα ευρωπαϊκά προγράμματα όσο και στην στήριξη των ΟΤΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.