Αναπτυξη παντου και ευημερια για ολους

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή η επίσημη τελετή παράδοσης από τον κ. Άρη Παπαδόπουλο και παραλαβής των καθηκόντων του νέου γενικού γραμματέα της περιφέρειας ΑΜ-Θ από κ. Ζαφείρη Σακελλάρη.

Ο κ. Παπαδόπουλος που υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης την προηγούμενη εβδομάδα, επανήλθε κατά την χθεσινή τελετή, παρουσία δεκάδων θεσμικών παραγόντων της περιφέρειας ΑΜ-Θ, στα όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα στους δημοσιογράφους για τον απολογισμό του έργου του το οποίο χαρακτήρισε ως θετικό και επιτυχημένο. Ο πρώην γενικός γραμματέας της περιφέρειας έκανε εκτενή αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα επιτεύγματα της δικής του διοίκησης στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου για τους πολίτες της περιφέρειας, της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων από το δεύτερο και το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, στην παγίωση της πολιτικής Ισονομίας και Ισοπολιτείας έναντι όλων των πολιτών της Θράκης χωρίς θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις, στην εξασφάλιση όρων διαφάνειας στην έγκριση και υπαγωγή ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων στον αναπτυξιακό νόμο αλλά και στις υποδομές και τις δημόσιες επενδύσεις «που αλλάζουν την εικόνα της περιφέρειας και δημιουργούν τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.
Τελικός στόχος κατά τον κ. Παπαδόπουλο είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης και εφαλτήριο διεθνών συνεργασιών με τις βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σακελλάρης στην αντιφώνησή του, σύντομος και ουσιαστικός, προσπάθησε να παρουσιάσει σε πολύ αδρές γραμμές το όραμά του για την περιφέρεια ΑΜ-Θ, συμπυκνώνοντας το μήνυμα του στην ανάγκη να υπάρξει «ανάπτυξη παντού και ευημερία για όλους». Ο νέος περιφερειάρχης αναγνώρισε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής και την πολυπολιτισμικότητά της μιλώντας για σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων «που αποτελεί προαπαιτούμενο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες όχι γιατί τις έχει υπογράψει, αλλά γιατί πιστεύει αληθινά στις μεγάλες ιδέες της δικαιοσύνης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ισοπολιτείας», επεσήμανε για να εξειδικεύσει τον βασικό στόχο της κυβέρνησης στην περιφέρεια, ο οποίος είναι να γίνει η ΑΜ-Θ «από ακριτική, σε πύλη εισόδου για τη χώρα μας και την Ε.Ε., που είναι μια ορατή πραγματικότητα που γίνεται όλο και πιο αντιληπτή μέρα με τη μέρα τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια».

Ο κ. Σακελλάρης καταλήγοντας σημείωσε ότι «η αειφόρος, ισόρροπη και διαρκής ανάπτυξη της περιφέρειάς μας σύμφωνα με τις φυσικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες της θα είναι η απαρέγκλιτη θέση μας και ο καθημερινός μας οδηγός».

Παρόντες στην τελετή ήταν οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως, Μαρωνείας και Ξάνθης κ.κ. Άνθιμος, Δαμασκηνός και Παντελεήμων, οι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Τζεμαλί και Σινίκογλου, , ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου, Χρήστος Χατζόπουλος, οι νομάρχες Ξάνθης και Καβάλας κ.κ. Παυλίδης και Καλιοντζής, οι δήμαρχοι Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας κ.κ. Βαβατσικλής, Στυλιανίδης και Εριφυλλίδης, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ στρατηγός Νίκος Γαλάνης, ο αστυνομικός επιθεωρητής της περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Κοκκίνης, πλήθος ακόμα δημάρχων από μικρότερους καποδιστριακούς δήμους όλων των νομών της περιφέρειας, ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή Χουσείν Αβνί Μπότσαλι, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης, Χρύσα Μανωλιά, καθώς και δεκάδες υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι διάφορων φορέων που προσήλθαν για να αποχαιρετήσουν τον κ. Παπαδόπουλο και να απευθύνουν τις ευχές του στο νέο γενικό γραμματέα της περιφέρειας.

Δ.Δ.

Σ.Σ. Όλο το παρασκήνιο και σχόλια από την χθεσινή τελετή στην περιφέρεια στην σελίδα 4, στα Απαρατήρητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.