Αναπτυχθηκαν οι πρωτες ρωσικες ειρηνευτικες δυναμεις στο Ναγκορνο-Καραμπαχ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Γερεβάν κατά του πρωθυπουργού της χώρας

Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πως ελέγχουν τον διάδρομο Λατσίν, τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει την Αρμενία με τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που υπογράφηκε με το Αζερμπαϊτζάν.

«Σήμερα οι προκεχωρημένες μονάδες του αποσπάσματος των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλαβαν τον έλεγχο του διαδρόμου Λατσίν», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρούντσκι.

Περίπου 400 από τους 1.960 στρατιώτες της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, που πρόκειται να αναπτυχθούν τις προσεχείς ημέρες ανάμεσα στους Αρμένιους και τους Αζέρους, έφθασαν στην Αρμενία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, η αρμενική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε πολυάριθμες συλλήψεις διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες στο Γερεβάν παρά τη σχετική απαγόρευση, για να καταγγείλουν τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία αποτελεί μια νίκη για το Αζερμπαϊτζάν.

Δεκαεπτά πολιτικά κόμματα οργάνωσαν τη συγκέντρωση αυτή αφού κάλεσαν τον Νικόλ Πασινιάν να παραιτηθεί εξαιτίας των όρων της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.