Αναπλαση της παραλιακης ζωνης της Αλεξανδρουπολης

Μέσω της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα απευθυνθούν στους κατοίκους της περιφέρειας για να παρουσιάσουν μια μοναδική περιφερειακή πρωτοβουλία.

Πρόκειται για την κοινή πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Με έναρξη την 28η Σεπτεμβρίου, η πρωτοβουλία έχει στόχο να απευθυνθεί σε κάθε κάτοικο της Περιφέρειας.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να καλλιεργήσει περιφερειακή συνείδηση, υπογραμμίζοντας την ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής πραγματικότητας.

Στην καρδιά της καμπάνιας, η ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης που αποτελεί μέρος μιας συνολικής παρέμβασης στην παραλιακή ζώνη της πόλης, η οποία έχει ως στόχο τη μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου, αναξιοποίητου χώρου δίπλα στη θάλασσα, σε μια οργανωμένη, ασφαλή, πράσινη περιοχή. Η παρέμβαση αφορά στην ανάπλαση της Δυτικής χερσαίας ζώνης, στην επιμήκυνση των ποδηλατοδρόμων, στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και στην προβολή των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ, στο λιμάνι.

Η νέα αναβαθμισμένη περιοχή, προσφέρεται για την ανάπτυξη χώρων εστίασης, καθώς και για την απόλαυση υπαίθριων δραστηριοτήτων, όπως περίπατο, περπάτημα, τρέξιμο και βόλτες με ποδήλατο.

Πέρα από το γεγονός ότι το έργο θα καταστήσει την πόλη σε ακόμη πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό και θα τονώσει την τοπική οικονομία, θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, τη μορφολογία του εδάφους, τον χαρακτήρα της πόλης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και τη μελλοντική αξιοποίησή της. Έχοντας ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2020, πλέον, έχει παραδοθεί στο κοινό, συνδέοντας με μεγάλη επιτυχία τον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης με τη θάλασσα. Η πόλη προβάλλει την εικόνα μιας σύγχρονης πρωτεύουσας, που αναπτύσσεται τουριστικά και παρέχει τη δυνατότητα σε όλους -πεζούς, ποδηλάτες, άτομα με κινητικά προβλήματα, παιδιά κλπ.- να τη γνωρίσουν και να την απολαύσουν.

Η καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» θα προβάλλεται σε όλη την περιφέρεια, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου, τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά, μέσα από ειδική σήμανση, προβολές, καθώς και ψηφιακά κανάλια.

Χρηματοδότηση Έργων

Το συνολικό ποσό για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης ανέρχεται σε 481.981,23 ευρώ από το οποίο το 80% συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και το 20% της χρηματοδότησης από Εθνικούς πόρους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.